CUKORSOKK – A spanyol fánkba most fagyit és pisztáciakrémet töltöttünk

Bizony, nem nehéz kitalálni, hogy a churros-ról lesz szó! Mindenki, aki járt Spanyolországban, találkozhatott ezekkel a cukros fánkrudakkal, hiszen a churros nagyon népszerű édes snack a helyiek körében, és sok latin-amerikai országban is.

Lehet, hogy túl meleg van az olajban sütéshez, de ezek a fagyival töltött churroskosarak akkor sem maradhatnak ki a repertoárotokból. Garantáltan ez lesz az új téli-nyári kedvencetek!

A churros rokonságban áll az eklerfánkkal és a profiterollal, neki is egy égetett tészta az alapja, a churrost viszont bő olajban sütik, és isteni fahéjas cukorban hempergetik meg. A klasszikust csokoládészósszal tálalják, de lehet kapni karamellszósszal leöntve vagy vaníliapudinggal töltve is.

Íme a mi kosárkánk, amibe most vaníliafagyi, pisztáciakrém és málna került

Íme a recept, ami mindössze pár gyors és egyszerű lépésből áll:

Kosárkák

Egy nyeles lábosban a vajat és a vizet melegítsük össze. Adjunk hozzá egy csipet sót és egy csipet cukrot, majd keverjük hozzá a lisztet is. Folyamatosan kevergessük, amíg a tészta elválik az edény oldalától, úgymond reszteljük. Ha ez kész, tegyük félre picit hűlni. Ezalatt egy muffinsütő forma hátulját olajazzuk meg. A tojásokat egyenként, folyamatos kevergetés mellett (robotgéppel), fokozatosan adjuk a masszához. Stabil állagú, picit terülő tésztát kell kapnunk.

Churroskosárkák - teljes recept ITT!

Picit hagyjuk hűlni a kész tésztát, majd töltsük csillagcsöves habzsákba. A tisztát a videóban látható módon a megolajozott muffinformák csésze alakú hátuljának falára nyomkodjuk spirálisan.

Ebből a masszából 6-7 darab kosár jön ki, attól függ, mekkorák a formák. Azonnal helyezzük át a muffintálcát a fagyasztóba kb. 2 órára vagy egy éjszakára.

Churroskosárkák - teljes recept ITT!

Egy mély edényben hevítsünk olajat 175 ˚C-ra. Vegyük ki a muffinsütőt a fagyasztóból, és vajazókés segítségével feszegessük meg a fagyott tésztát, hogy leváljanak a formáról. Tegyük még vissza a fagyasztóba, amíg a sütésre várnak. A forró olajban egyszerre legfeljebb három darabot süssünk, amíg szép barnák nem lesznek (4-5 perc). Ügyeljünk arra, hogy egyenletesen süljenek. Ha megsültek, szedjük ki őket az olajból egy papírtörlővel bélelt tányérra, csepegtessük le a felesleges olajat, majd forgassuk meg a fahéjas cukorban.

Churroskosárkák - teljes recept ITT!

Összeállítás & tálalás

Az étcsokoládét és a tejszínt összeolvasztjuk gőz fölött, majd cumisüvegbe (adagoló) töltjük. A natúr pisztáciát mozsárban durvára törjük. A pisztáciakrémet habzsákba töltjük, és a málnaszemeket megmossuk. A fagylaltot érdemes gombócolás előtt kivenni a mélyhűtőből!A kosárkák aljába nyomunk egy evőkanál pisztáciakrémet, belehelyezünk 3-4 szem málnát, erre jöhet egy gombóc fagyi, majd nyakon öntjük a csokiszósszal, és megszórjuk a durvára őrölt pisztáciával.

Churroskosárkák - teljes recept ITT!

Aki ismer, tudja, hogy nem vagyok nagy édesszájú, de nekem ez az egyik kedvenc édességem, nem tudok neki ellenállni. Látástól-mikulásig falnám. Próbáljátok ki!

A churroskosárkák teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szívesen elkészítené!

Fotók: Simon Gábor

Recept: Gerzsenyi Flóra

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több finomság Flórától itt:

Legújabb receptek

Panettone cukorbetegeknek

A kalács tésztája nagyon könnyű és laza annak ellenére. hogy tönkölyliszttel készült. Ünnep előtt pár nappal megsüthetjük, majd száraz, hűvös helyen konyharuhával letakarva ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...