Ha valamire jó a TikTok, hát arra biztosan, hogy meglepően elkészített, gyors és finom recepteket találjunk rajta. A gyors fetás-paradicsomos tészta már az első falatnál elnyerte a szívünket, csak úgy, mint a fetás-epres verzió, a meglepő ételkülönlegességek sora pedig itt még nem ér véget, ugyanis újfent egy tésztás recept hódítja meg a világot: az egyszerű, de tényleg nagyszerű, ízletes TÉSZTACHIPS.
Ez a recept mindenkit levesz a lábáról, aki egyszerre szereti a ropogós, házi készítésű rágcsálnivalókat és az olaszos ízvilágú tésztaételeket.
Ha röviden akarnánk összefoglalni, mi is a tésztachips lényege, nagyjából annyit mondanánk, hogy végy elő egy adag száraz tésztát, főzd meg, utána süsd ki olajban, és készíts hozzá egy finom szószt.
Ha ez így még önmagában kevés lenne, figyelj, mert mutatjuk a teljes chipsreceptet, ezúttal egy ízletes marinara-szósszal!
Ami a tésztachipshez kell: 500 g tészta, 3 dl napraforgó olaj, 60 g parmezán sajt (frissen reszelt), 1 evőkanál olasz fűszerkeverék, 1 evőkanál fokhagymapor, só ízlés szerint, bors ízlés szerint.
Ami a marinara-szószhoz kell: 25 dkg paradicsomszósz, 2 gerezd fokhagyma, 3 teáskanál olasz fűszerkeverék, só ízlés szerint, bors ízlés szerint, 3 teáskanál olívaolaj
Egy nagy fazék sós, forrásban lévő vízben kifőzzük a tésztát al dente -re, körülbelül 8-10 percig. Ezután szűrjük le a tésztát, hagyjuk a szűrőben lecsepegni.
Egy nagy, mély serpenyőbe öntsünk körülbelül 3 dl növényi olajat, és melegítsük fel közepes lángon. Amikor az olaj csillog, adjunk hozzá körülbelül 1 csésze al dente tésztát egyetlen rétegben. Süssük aranybarnára és ropogósra, oldalanként körülbelül 2 percig.
Papírtörlőn csöpögtessük le a felesleges olajat, majd azonnal parmezánnal, olasz fűszerekkel, fokhagymaporral, sóval és borssal ízesítsük. Ismételjük meg a sütést a következő adag tésztával, porciókkal dolgozva.
Amíg a tészta fő a vízben, készítsük el a marinara szószt!
A fokhagymát apróra vágjuk, és az olajban pár percig pirítjuk, majd jöhet rá a paradicsom.
Nem kell túl sokáig főzni, maradjon kissé folyós a szósz. Sózzuk, fűszerezzük olaszos zöldfűszerekkel (bazsalikom, oregano), majd vegyük le a tűzről.
Csak egyszer kell kipróbálnod ezt a receptet ahhoz, hogy utána minden baráti összejövetelen ez legyen a vendégváró rágcsálnivaló.
A tésztachips teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!
Recept és fotók : Hering András
Ezeket a recepteket is próbáld ki!