Viszlát, krumpli, a TÉSZTACHIPS lesz az új kedvencünk – Mutatjuk, hogyan készítheted el te is

Ropogós, ízletes, és elkészíteni is nagyon egyszerű, ráadásul számtalan szósz jól áll neki – a TikTok videómegosztón most mindenki a tésztából készült chipsért rajong. Az egyre népszerűbb kajatrendre természetesen mi sem mondhattunk nemet, a végeredmény pedig annyira jó lett, hogy mi sem hittük el.

Ha valamire jó a TikTok, hát arra biztosan, hogy meglepően elkészített, gyors és finom recepteket találjunk rajta. A gyors fetás-paradicsomos tészta már az első falatnál elnyerte a szívünket, csak úgy, mint a fetás-epres verzió, a meglepő ételkülönlegességek sora pedig itt még nem ér véget, ugyanis újfent egy tésztás recept hódítja meg a világot: az egyszerű, de tényleg nagyszerű, ízletes TÉSZTACHIPS.

A tésztachips teljes receptjét itt találod! (Fotó: Hering András)

Ez a recept mindenkit levesz a lábáról, aki egyszerre szereti a ropogós, házi készítésű rágcsálnivalókat és az olaszos ízvilágú tésztaételeket.

Ha röviden akarnánk összefoglalni, mi is a tésztachips lényege, nagyjából annyit mondanánk, hogy végy elő egy adag száraz tésztát, főzd meg, utána süsd ki olajban, és készíts hozzá egy finom szószt.

Ha ez így még önmagában kevés lenne, figyelj, mert mutatjuk a teljes chipsreceptet, ezúttal egy ízletes marinara-szósszal!

Ami a tésztachipshez kell: 500 g tészta, 3 dl napraforgó olaj, 60 g parmezán sajt (frissen reszelt), 1 evőkanál olasz fűszerkeverék, 1 evőkanál fokhagymapor, só ízlés szerint, bors ízlés szerint.

Bármilyen típusú tésztával működik, én most rigatonival készítettem, de működik pennével, fusillivel, farfallével is. Fűszerek gyanánt a fokhagymapor, só és bors mellett bátran használjunk olasz zöldfűszerkeveréket, citromborsos vagy fokhagymaborsos fűszerkeveréket. A tésztachips teljes receptjét itt találod! (Fotó: Hering András)

Ami a marinara-szószhoz kell: 25 dkg paradicsomszósz, 2 gerezd fokhagyma, 3 teáskanál olasz fűszerkeverék, só ízlés szerint, bors ízlés szerint, 3 teáskanál olívaolaj

Egy nagy fazék sós, forrásban lévő vízben kifőzzük a tésztát al dente -re, körülbelül 8-10 percig. Ezután szűrjük le a tésztát, hagyjuk a szűrőben lecsepegni.

Egy nagy, mély serpenyőbe öntsünk körülbelül 3 dl növényi olajat, és melegítsük fel közepes lángon. Amikor az olaj csillog, adjunk hozzá körülbelül 1 csésze al dente tésztát egyetlen rétegben. Süssük aranybarnára és ropogósra, oldalanként körülbelül 2 percig.

Papírtörlőn csöpögtessük le a felesleges olajat, majd azonnal parmezánnal, olasz fűszerekkel, fokhagymaporral, sóval és borssal ízesítsük. Ismételjük meg a sütést a következő adag tésztával, porciókkal dolgozva.

Amíg a tészta fő a vízben, készítsük el a marinara szószt!

A Marinara az alap olasz szószok egyike, és mindössze négy hozzávalóból áll. Elkészítéséhez paradicsom, olaj, fokhagyma és zöldfűszerek kellenek. A tésztachips teljes receptjét itt találod! (Fotó: Hering András)

A fokhagymát apróra vágjuk, és az olajban pár percig pirítjuk, majd jöhet rá a paradicsom.
Nem kell túl sokáig főzni, maradjon kissé folyós a szósz. Sózzuk, fűszerezzük olaszos zöldfűszerekkel (bazsalikom, oregano), majd vegyük le a tűzről.

Csak egyszer kell kipróbálnod ezt a receptet ahhoz, hogy utána minden baráti összejövetelen ez legyen a vendégváró rágcsálnivaló.

A tésztachips teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené.

Ropogós, mártogatható, és persze nem tudod abbahagyni. A tésztachips jelenleg a TikTok egyik legfelkapottabb receptje, hiszen pár perc alatt őrülten ropogós, fűszeres chipset készíthetünk otthon. A tésztachips teljes receptjét itt találod! (Fotó: Hering András)

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Recept és fotók : Hering András


Ezeket a recepteket is próbáld ki!

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...