Dobjátok össze McMenemy Márk mennyei szendvicskrémjét a vitamindús és olcsó céklából

Akár a természetben, akár otthon töltjük az első tavaszias heteket, nem árt, ha figyelünk rá, hogy sok-sok rostot és vitamint fogyasszunk az étkezések során. A cékla pedig remek alapanyag erre, mert nemcsak egészséges, de sokféleképpen felhasználható és olcsó is - Márk például egy egyszerű, de nagyszerű céklakrémet készített belőle.

Ismét itt a kezdődő jóidő, McMenemy Márk pedig ezúttal is mutat egy pofonegyszerű, ám annál finomabb és táplálóbb szendvicsötletet. Korábban készített már a Nosalty-konyhában sültrépakrémet, hummuszt, paprikakrémet, tojássalátát és tonhalkrémet is, ezúttal pedig a cékla és a kecskesajt párosa került a fókuszba.

A céklakrémhez gyakorlatilag bármilyen formában használhatjátok a céklát:

ha nyersen dolgoznátok vele, mint Márk, akkor érdemes a hámozás után egyszerűen lereszelni egy kisebb lyukú zöldségreszelőn.

Ha inkább viszont előpárolnátok kevés vízben, kockázzátok fel - minél apróbbak a kockák, annál gyorsabban fog megpuhulni. Sőt, ha minden kötél szakad, akár savanyított céklából is készíthetitek a krémet, ez esetben elég csak durván feldarabolni, a többit a robotgép elvégzi majd.

Céklakrémes dán szendvics
A céklakrémes nyitott szendvics pontos receptjéért katt a képre!

Hogy laktatóbb, kenhetőbb és izgalmas legyen a céklakrém, jó adag kecskesajtot is kevert hozzá Márk, méghozzá a lágyabb, kenhető fajtából. Fűszerezésnél figyelembe kell venni, hogy mind a céklának, mind a kecskesajtnak elég erős és intenzív íze van, így érdemes csak egy-két kiegészítő fűszert használni. Fokhagyma viszont mindenképp menjen bele, és érdemes valamilyen friss zöldfűszerrel, például zsenge kaporral is feldobni.

Valamint, hogy garantáltan krémes és jól kenhető legyen a céklakrém, érdemes hozzákeverni pár kanálnyi Vénusz Klasszik kenőmargarint.

A kecskesajtos céklakrémnek alapból is alacsony(abb) a laktóztartalma, azonban, ha teljesen tejmentesre szeretnétek, cseréljétek le a kecskesajtot selyemtofura, vagy helyettesítsétek sűrű kókuszkrémmel.

McMenemy Márk és a céklakrémes dán szendvics
MÁRK SZENDVICSÉT TI IS PILLANATOK ALATT ELKÉSZÍTHETITEK, TELJES RECEPTÉRT KATT A KÉPRE!

A kész céklakrémet Márk smørrebrødban, azaz dán nyitott szendvicsben használta, amihez sokmagvas rozskenyeret használt: előbb a Vénusz Klasszik kenőmargarinnal, majd a céklakrémmel kente meg. Feltét gyanánt karikázott főtt tojás, lilahagyma, kockázott ecetes cékla és félkemény kecskesajt került rá, na meg kevés finom, friss mikrozöld, hiszen azt a teljes évben termeszthetjük, akár lakásban is.

Ha viszont nem szendvicsnek készítenétek el a kecskesajtos céklakrémet, akkor nyugodtan tunkolhatjátok mártogatósként tortillacsipsszel vagy zöldséghasábokkal, de akár főtt tésztával is összeforgathatjátok, így mennyei céklakrémes tésztát készítve belőle.

Céklakrémes dán szendvics
A céklakrémes nyitott szendvics pontos receptjéért katt a képre!

Nézzétek meg videón is, amint Márk elkészíti a fűszeres répakrémes szendvicset:

Készítsétek el Márk valamelyik másik szendvicskrémjét is:

A zöldfűszeres hummuszos szendvics pontos receptjét itt találjátok!

Keress még több Vénusz Klasszik kenőmargarinnal kapcsolatos anyagot itt!

Legújabb receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Díszített focaccia sajtkrémes alappal

Én a tésztából tettem el egy darabot, és fonást is készítettem rá. Tetszőlegesen díszítettem, saját ötlet alapján. Nagyon finom ízt ad neki a rozmaringág. Úgy összességében az ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!