Cékla - folsav lilában

Engedd el az ecetes céklasalátát, inkább süsd meg vagy fogyaszd nyersen ezt a gyönyörű színű zöldséget! 

Gyerekkorunkból mindannyian ismerjük a sült csirkecomb mellé tálalt ecetes céklasalátát. De érdemes más irányban is próbálkozni ezzel a kiváló zöldséggel, ha megsütöd, földes íze csodásan érvényesül, nyersen fogyasztva pedig a cékla teljes C-vitamin tartalmát megőrizheted*!Alacsony energia-, magas élelmi rost tartalom - fogyókúrázóknak, egészségesen élni vágyóknak kitűnő választás. Bár a zöld, leveles zöldségeket szoktuk jellemzően folsav-beviteli forrásként ajánlani, de láthatjuk, hogy megy ez azért lilában is - egy közepes cékla elfogyasztásával már majdnem a teljes napi szükségletet biztosítottad.

Leves, saláta, lila rizottó - kell ennél több? Ha igen, itt találod meg további céklás receptjeinket.

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...