A kaliforniai stílusú pizza az 1980-as években született meg a kaliforniai Berkley-ben, a világhírig pedig Wolfgang Puck segítségével jutott el. A nyugati part pizzakülönlegessége az olasz és New York-i testvéreihez hasonlóan vékony tésztával készül, amire változatos és szezonális alapanyagok gyakran egzotikus kombinációi kerülnek feltétként.
A Caza Pizzabárban ennek megfelelően igazán ütős, feltétekkel gazdagon megpakolt pizzákkal találkozhatunk, folyton változó kínálatban.
A klasszikus, kerek kaliforniai pizzák mellett ráadásul a Caza specialitásának tartott szögletes pizzák közül is választhatunk. Utóbbi tésztája lassabb, hosszabb fermentálással készül, a végeredmény így egy remek állagú, vastagabb, ropogós, levegős pizzaféle. A feltétek közt itt megjelenik a különleges Caza-kolbász, de ízletes vegetáriánus és vegán verziókat is kóstolhatunk.
Az éttermet az amerikai származású, Magyarországon élő üzletember, Alex Hemingway álmodta meg, így a Caza nemcsak a pizzáiban hozza a kaliforniai mentalitást, hanem az üzlethelyiség kialakításában és a működtetésében is.
Hogy ez mit jelent?
A pizzázó tágas, letisztult és hangulatos, a falakról kaliforniai medvék, szörfdeszka és motivációs idézetek mosolyognak ránk, az asztalpultok pedig a fenntarthatóság jegyében mind újrahasznosított faanyagból készültek. Az újrahasznosítás az alapanyagok kezelésénél, sőt, az elviteles pizzásdoboz kiválasztásánál is fontos szempont volt.
Az alapanyagok (három kivételtől eltekintve) mind magyar termelőktől érkeznek, ami nemcsak a fenntarthatóság, hanem a hazai kisgazdák támogatása miatt is fontos.
Nézzétek meg videónkat, amit ottjártunkkor készítettünk, ha pedig tehetitek, próbáljátok ki ti is a híres kaliforniai pizzát!