2 in 1, avagy a fúziós pizza, ami szerelmes a carbonárába

Gondoltunk egyet, és ötvöztük a carbonara spagetti esszenciáját egy ropogós pizzával. Megpakoltuk mindennel, és tökéletesen addiktív lett a végeredmény. Lássuk!

Tészta-, Olaszország-, zsír-, sajt- és kalóriarajongó olvasók és szakácsok, ide gyertek! Flóra megint egy dili receptet alkotott, amely ötvözi a carbonara és a pizza savát és borsát, hogy egy ételként prezentálhassa magát előttünk. Spagetti pizzaalapon, megúszósan, csak itt és csak most.

Carbonara-pizza megúszósan, recept a képre kattintva!

A pizzalapra egyaránt kerül autentikus, magyaros tokaszalonna, olasz parmezán nem kis mennyiségben, mozzarella, fokhagyma, és sok-sok tojássárgája, ahogy azt egy igazi cabonara megköveteli...szigorúan tejszín nélkül!

Hozzávalók:

  • 400 g pizzatészta
  • 10 dkg tokaszalonna
  • 5 db tojássárgája
  • 1 db tojás
  • 120 g parmezán (Grana Padano sajt)
  • bors ízlés szerint
  • só késhegynyi
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 125 g mozzarella (1 csomag)
  • snidling ízlés szerint (tálaláskor)
  • 4 ek olívaolaj
Carbonara-pizza megúszósan, recept a képre kattintva!

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 300 fokra.

Vágjuk csíkokra a szalonnát, és serpenyőben, olívaolajon süssük ropogósra. Pirítás közben dobjunk hozzá egy zúzott fokhagymát az íze és illata végett. Miután elkészült, tegyük félre a kisült zsírjával együtt.

Ezután vágjuk kockákra a mozzarellát, és reszeljük le a parmezánt, vagy vegyünk eleve reszeltet. Tegyük egy tálba a tojássárgájákat és az egy egész tojást. Jól habosítsuk fel őket, és adjunk hozzá frissen őrölt borsot és a reszelt sajtot.

Adja hozzá a szalonnás-olajas zsírt, ez segít emulgeálni az egészet. Annyi sajtot adjuk hozzá, amíg a keverék sűrű és krémes lesz.

A kész pizzatésztát terítsük ki, öntsünk olívaolajat a szélekre és a közepére, majd szórjunk rá kevés parmezánt és a mozzarellát.

Carbonara-pizza megúszósan, recept a képre kattintva!

Helyezzük előmelegített forró tepsire, és mehet a sütőbe 1-2 percre, hogy enyhén megsüljön alul-felül. Ez azért kell, hogy a szósztól ne ázzon el a tészta. Miután a pizza részben megsült, vegyük ki, és kenjük meg a tojáskeverékes carbonara-szósszal. Szórjuk meg még egyszer bőségesen mozzarellával és parmezánnal, majd tegyük vissza a sütőbe.

Addig süssük, amíg a héja kissé megpirul, és a sajt megolvad. (2-3 perc)

Lesd meg videón, Flóránál hogy készült:

Ha kész a pizza, vegyük ki a sütőből, szórjuk meg a pirított szalonnával és friss snidlinggel vagy rozmaringgal.

A Carbonara-pizza receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szívesen elkészítené!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!

Fotók és recept: Gerzsenyi Flóra


Még több recept Flórától:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...