Ennek köszönheti csodás alakját a közel 50 éves Cameron Diaz

Hihetetlen, de Cameron Diaz lassan 50 éves lesz, alakja azonban olyan csodálatos, mint fiatalkorában volt. Most azt is elárulta, mi a titka.

Cameron Diaz egy ideje visszavonult a színészettől, így kevésbé van rivaldafényben, ezért testét nem vizslatják már annyian, mint amikor karrierje csúcsán volt, mégis csodálatosan fest.

Nem könnyű figyelnie a táplálkozásra

Cameron Diaz mindennapjai ugyan már nem forgatásokkal telnek, ennek ellenére mégis sűrűek, hiszen férjével, Benji Maddennel egy kétéves kislány, Raddix szülei. Emiatt az egykori színésznőnek nehéz odafigyelnie a táplálkozásra. Egy friss interjúban elárulta, hogy kislány – mint minden gyerek – szívesen majszolgat napközben.

Cameron pedig elárulta, hogy ez rájuk is hatással van: ők is sokszor majszolnak valamit. A beszélgetés során azt is elárulta, hogy a pörgő családi élet közepette diétázni vagy szigorú étrendet követni szinte lehetetlen, hiszen az időbeosztásuk gyakran megborul.

Mivel tartja kordában a súlyát?

A fentebb említett okok miatt Cameron Diaz az időszakos böjtölést követi. Az időszakos böjtölés (azaz intermittent fasting) étrend alapja, hogy bizonyos időszakban normális étrenden vagyunk, majd a következő időszakban egy - adott esetben erősen - korlátozott böjti étrenden. A normál és a böjti időszakok elosztására több irányzat is kialakult, ezek közül az alábbi 3 vált a legnépszerűbbé:

  • 16/8 - e szerint a módszer szerint a nap összes étkezését egy 8 órás időszakra „sűrítjük" össze, a maradék 16 órában pedig koplalunk. Tehát pl. reggel 8 és délután 4 között étkezünk 3-4-szer, majd 4-től másnap reggel 8-ig nem eszünk semmit. Ezt a módszert elsősorban a cirkadián ritmushoz szokták kapcsolni.
  • 5:2 - e szerint a módszer szerint a hét két nem egymást követő napján mindössze 5-600 kalóriát fogyasztunk, míg a többi 5 napon normálisan étkezünk.
  • Eszünk-Nem eszünk-Eszünk - e szerint a módszer szerint heti 1-2 nap (pontosabban 1-2-szer 24 órán át) nem eszünk egyáltalán semmit, a többi napokon normálisan étkezünk.

Forrásunk volt.


A különböző étrendekről és a helyes táplálkozásról még többet olvashatsz itt:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...