6 tipp, amitől szép és egészséges lesz a buzogányvirágod

A lenyűgöző megjelenésű és különleges látványt nyújtó buzogányvirág számos szobanövény-kedvelő otthonában megtalálható, ám csak kevesen tudják, hogy egy kis extra odafigyeléssel sokkal, de sokkal szebb lesz a növény!

Az eredetileg Közép- és Dél-Amerika trópusi területein őshonos buzogányvirág vagy Dieffenbachia elsősorban hatalmas, különlegesen mintázott leveleiről híresült el itthon. Gondozása nem túl bonyolult, ám ha azt szeretnéd, hogy pompás kinézetével megannyi éven át díszítse lakásodat, akkor a szükségleteinek megfelelően kell gondoznod.

Tudtad?

Fontos megemlíteni, hogy a buzogányvirág minden része (!) mérgező, ezért tartsd távol a gyerekektől és háziállatoktól. És most következzenek a tuti tippjeink!

Nézd meg a galériában, miként kell helyesen nevelni a buzogányvirágot

Még több növényes érdekességről olvashatsz itt:

Forrásaink voltak.


Még több növényes érdekesség itt:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...