Drágulhat a sütemények egyik fő alapanyaga

Az áremelkedés várhatóan januárban, illetve februárban kerül bevezetésre.

„Több hónapos árcsökkenési trend törik meg 2024 év elején. Hiába alacsony a búza ára, a malmok a költségnövekedéseiket érvényesíteni fogják. A búza ugyanis beszorult Magyarországra, illetve veszteséges a termelése, ami változásokat fog előidézni" – idézi Lakatos Zoltánt, a Gabonaszövetség gabonafeldolgozói tagozatának elnökét az Agroinform oldala.

A szakértő szerint drágulhat a sütemények egyik fő alapanyaga

A fogyasztók is megérezhetik az emelést

A malmoknak tehát emelniük kell a liszt átadási árát, mivel a költségek növekedése ezt kívánja. A december 1-jétől emelkedő a minimálbér, valamint az útdíjak növekedése például jelentős többletterhet jelentenek a malmok számára.

Az elnök szerint időszerű az áremelés ugyanis a tavalyi csúcsról a liszt átadási ára nagyjából a felére esett vissza, amit az árstop eltörlése után a fogyasztók is megérezhettek a pénztárcájukon.

A cégek előreláthatóan januárban, illetve februárban emelik majd az átadási áraikat, várhatóan mintegy 5-10 százalékos mértékben

– írja a lap.

Mutatós körtés sütemény

Ha szép gyümölcsre gondolunk, nem biztos, hogy a körte az, ami elsőre eszünkbe jut, pedig egy kis kreativitással nagyon csinos kis süteményeket tudunk alkotni belőle. Lágy, mégis ...

Az ukrán búza elfoglalta a magyar termékek exportpiacait

Az ukrán konkurencia nyomottá tette az árakat, valamint kevesebb liszt megy Romániába és Szlovákiába is. Míg a jó években 200-220 ezer tonnás lisztexport volt a jellemző, addig ez idén 60 százalékára vagy az alá esett vissza. Érdekesség, hogy még így is olcsóbb a búza, mint az orosz–ukrán háború előtt volt.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...