Ettől lesz őrülten puha, szinte leveles a burgonyás pogácsa

Nem is recés a teteje, nincs rászórva semmi, ízben is inkább semleges: azt hihetnénk, hogy a burgonyás pogácsa nem tud túl sok mindent felmutatni. Amit azonban nagyon tud, az a puha állag: ebben tényleg lekörözi az összes társát. De mégis mitől lesz ilyen istenien légies? A cikkből kiderül.

Nem tudom, más is így van-e ezzel, de én általában, ha pogácsát vásárolok cukrászdákban, a szemem mindig elsiklik a burgonyás pogácsa felett, inkább keresi az omlósnak tűnő, ropogós sajtosokat, az álompuha túrósokat vagy a pikáns tepertősöket. Lehet, hogy a szerény külső miatt van így: a krumplis, sós sütemény rejtőszínének is mondhatnánk ezt, ami abszolút nincs összhangban annak belsejével. Ugyanis a burgonyás pogácsa az összes közül a legpuhább, leglégiesebb, egymásra hajtogatott rétegei majdnem levelesre sülnek. Az elkészítés során pedig arra is rájöttem, miért van ez – nem tartom meg magamnak, hadd sikerüljön másnál is tökéletesen a sütemény!

Nyisd meg galériánkat a burgonyás pogácsa receptjéért, kattints a képre!

Itt a burgonyás pogácsa teljes receptje, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Fotók és recept: Lakos Benedek

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több ízes-izgalmas recept, amit érdemes kipróbálni:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...