Veszélyben a magyarok két kedvenc élelmiszere – A környezeti hatások mindent felülírhatnak

De könnyen előfordulhat, hogy nemcsak a burgonyától kell majd elbúcsúznunk a klímaváltozás miatt.

Tizenegy magyar tudós ült össze, hogy tisztázza, milyen lépéseket kell tennünk azért, hogy megmentsük a civilizációnkat, és élhető jövőt teremtsünk az emberiségnek. A klímatudomány 10 üzenete egy élhető jövőért című nyilatkozatban foglalták össze, mellyel az volt a céljuk, hogy a nyilvánosság egyenes és világos üzeneteket kapjon a tudomány képviselői részéről a környezeti problémákkal és a lehetséges megoldásokkal kapcsolatban.

Eltűnhet hazánkból a burgonya, viszont megjelenhetnek a pusztító tornádók

Mi várható Magyarországon?

A kutatók mind egyetértenek abban, hogy muszáj szembenéznünk a problémával. A klímaváltozás hatására hazánkban például egyre több az aszályos időszak, ami rettenetesen rossz hatással van a mezőgazdaságra, ráadásul sok káros rovar terjedését is elősegíti. Emiatt fel kell készülnünk arra, hogy bizonyos élelmiszerek eltűnnek majd a boltok polcairól.

Nálunk emiatt a kukoricának vége, a burgonyának vége

– mondta a szakértő.

Azonban ez csak a kezdet, ugyanis nemcsak élelmiszerektől kell majd elbúcsúznunk, hanem egyéb súlyos következményekkel is szembe kell néznünk, például tornádókkal.

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...