Veszélyben a magyarok két kedvenc élelmiszere – A környezeti hatások mindent felülírhatnak

De könnyen előfordulhat, hogy nemcsak a burgonyától kell majd elbúcsúznunk a klímaváltozás miatt.

Tizenegy magyar tudós ült össze, hogy tisztázza, milyen lépéseket kell tennünk azért, hogy megmentsük a civilizációnkat, és élhető jövőt teremtsünk az emberiségnek. A klímatudomány 10 üzenete egy élhető jövőért című nyilatkozatban foglalták össze, mellyel az volt a céljuk, hogy a nyilvánosság egyenes és világos üzeneteket kapjon a tudomány képviselői részéről a környezeti problémákkal és a lehetséges megoldásokkal kapcsolatban.

Eltűnhet hazánkból a burgonya, viszont megjelenhetnek a pusztító tornádók

Mi várható Magyarországon?

A kutatók mind egyetértenek abban, hogy muszáj szembenéznünk a problémával. A klímaváltozás hatására hazánkban például egyre több az aszályos időszak, ami rettenetesen rossz hatással van a mezőgazdaságra, ráadásul sok káros rovar terjedését is elősegíti. Emiatt fel kell készülnünk arra, hogy bizonyos élelmiszerek eltűnnek majd a boltok polcairól.

Nálunk emiatt a kukoricának vége, a burgonyának vége

– mondta a szakértő.

Azonban ez csak a kezdet, ugyanis nemcsak élelmiszerektől kell majd elbúcsúznunk, hanem egyéb súlyos következményekkel is szembe kell néznünk, például tornádókkal.

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...