Büntetéssel fenyegették a nőt, aki ingyen karácsonyi vacsorával segít másokon

A hatóságoknak nem tetszett, hogy a jószívű nő utcai plakátokon hirdette a vacsorát.

Közel3000 fontot (kb. 1,08 millió forintot) költ egy brit nő arra, hogy boldogabbá tegye magányos emberek idei karácsonyát. Mo Fayose három éve lát vendégül rászoruló embereket, idén azonban a nottinghami városi hivatal megnehezítette az ingyenes ünnepi vacsora szervezését.

Mo plakátokat ragasztott ki a városban az eseményről, a városi hivatal szerint illegálisan. A város felszólította a nővérként dolgozó asszonyt, hogy szedje le a hirdetéseket, vagy különben megbüntetik. A kétgyermekes anyát kiborította a hatóság viselkedése, de a felszólítás nem tántorította el attól, hogy másokon segítsen.

Mo Fayose tavaly is segített a magányos embereken

A hivatal végül nem bírságolta meg az asszonyt, sőt Linda Woodings tanácsos azt mondta, félreértés történt, és a város nagyra becsüli, amit a közösségért tesz. Mo körülbelül 100 embert vár a karácsonyi vacsorára az ország különböző pontjairól. A gyűjtést egész évben szervezi, most 2500 fontnál tart, de a történtek feltehetőleg jót tesznek majd a kezdeményezésnek.

Ezeket olvastad már?

via BBC

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...