Túlfőzted a bulgurt? Mentsd meg az alábbi módokon

A rizzsel ellentétben a bulgurt könnyebb túlfőzni – ilyenkor pépes lesz és kellemetlen állagú, köretként már nem érdemes használni. Egyéb dolgokra azonban annál inkább: lássuk, mik ezek!

Mindegy, hogy hanyag módon nem mértük le a víz mennyiségét vagy feledékenyen tovább főztük a bulgurt a kelleténél, a szétfőtt, málló szemeket már nem érdemes tányérra tenni. Legalábbis köretként nem: szerencsére az alábbi módokon megmenthető a gabona, új köntösbe helyezhető még a túlfőzés után is. Ne dobjuk ki, hasznosítsuk újra a bulgurt!

Nézd meg galériánkban a túlfőtt bulgur megmentésének módjait, a tippekért kattints a képre!

Íme, néhány inspiráló recept:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További hasznos konyhai tippekért kattints ide:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...