Túlfőzted a bulgurt? Mentsd meg az alábbi módokon

A rizzsel ellentétben a bulgurt könnyebb túlfőzni – ilyenkor pépes lesz és kellemetlen állagú, köretként már nem érdemes használni. Egyéb dolgokra azonban annál inkább: lássuk, mik ezek!

Mindegy, hogy hanyag módon nem mértük le a víz mennyiségét vagy feledékenyen tovább főztük a bulgurt a kelleténél, a szétfőtt, málló szemeket már nem érdemes tányérra tenni. Legalábbis köretként nem: szerencsére az alábbi módokon megmenthető a gabona, új köntösbe helyezhető még a túlfőzés után is. Ne dobjuk ki, hasznosítsuk újra a bulgurt!

Nézd meg galériánkban a túlfőtt bulgur megmentésének módjait, a tippekért kattints a képre!

Íme, néhány inspiráló recept:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További hasznos konyhai tippekért kattints ide:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...