Ezt az eszközt biztos nem használtad a buggyantott tojáshoz

Valószínűleg még sosem gondoltál arra, hogy szitával készíts buggyantott tojást – nem baj, mi sem, de ezek után biztosan alkalmazni fogjuk ezt a trükköt!

A buggyantott tojás elkészítésének technikája igazi szakértelmet igényel, ezért sem készítjük minden reggel, pedig nem lenne rossz ezt az ínyencséget falatozni munka előtt.

Korábban már írtunk róla, hogyan készíts tökéletes buggyantott tojást idegbaj nélkül, illetve azt is megmutattuk, hogy Martha Stewart mit tesz, ha ipari mennyiségben kell előállítania.

A legújabb trükk pedig olyan megoldást takar, amihez mindened kéznél van...elő a szitával!

Az egész nagyon egyszerűen működik: fogj egy serpenyőnyi forrásban lévő vizet. Ezután törd fel a tojást a szitába a lefolyó fölött, úgy, hogy hagyod, hogy egy kis fehérje átmenjen a szitán. Majd a szitával együtt tedd a forrásban lévő vízbe – igen, a szitában buggyantod a tojást.

Ezt az eszközt biztos nem használtad a buggyantott tojáshoz

Ha egyszer kész a tojás, egyszerűen emeld ki a szitát a lábasból, és vedd ki belőle a tojást. Érdemes papírtörlőre vagy valamilyen más alkalmatosságra helyezni ilyenkor, hogy a felesleges vizet eltávolítsd.

Croque monsieur szendvics

Az egyik legjobb sonkás melegszendvics! A mustár csípőssége, a besamel krémessége, a sajt karakteres íze és a sonka zamata tökéletes formációt alkot minden egyes falatban.

És ezzel gyakorlatilag meg is vagy, tálalhatod is a buggyantott tojásod egy pirítóson, például Eggs Benedict vagy croque madame módra.

Forrásunk volt.


Még több trükkös cikk itt:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...