Ezt az eszközt biztos nem használtad a buggyantott tojáshoz

Valószínűleg még sosem gondoltál arra, hogy szitával készíts buggyantott tojást – nem baj, mi sem, de ezek után biztosan alkalmazni fogjuk ezt a trükköt!

A buggyantott tojás elkészítésének technikája igazi szakértelmet igényel, ezért sem készítjük minden reggel, pedig nem lenne rossz ezt az ínyencséget falatozni munka előtt.

Korábban már írtunk róla, hogyan készíts tökéletes buggyantott tojást idegbaj nélkül, illetve azt is megmutattuk, hogy Martha Stewart mit tesz, ha ipari mennyiségben kell előállítania.

A legújabb trükk pedig olyan megoldást takar, amihez mindened kéznél van...elő a szitával!

Az egész nagyon egyszerűen működik: fogj egy serpenyőnyi forrásban lévő vizet. Ezután törd fel a tojást a szitába a lefolyó fölött, úgy, hogy hagyod, hogy egy kis fehérje átmenjen a szitán. Majd a szitával együtt tedd a forrásban lévő vízbe – igen, a szitában buggyantod a tojást.

Ezt az eszközt biztos nem használtad a buggyantott tojáshoz

Ha egyszer kész a tojás, egyszerűen emeld ki a szitát a lábasból, és vedd ki belőle a tojást. Érdemes papírtörlőre vagy valamilyen más alkalmatosságra helyezni ilyenkor, hogy a felesleges vizet eltávolítsd.

És ezzel gyakorlatilag meg is vagy, tálalhatod is a buggyantott tojásod egy pirítóson, például Eggs Benedict vagy croque madame módra.

Forrásunk volt.


Még több trükkös cikk itt:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek