Kiderült, mennyiért adják a sört és a hamburgert a MÁV vonatain

A magyarok számára talán a két legnépszerűbb nyaralóhely a Balaton és az Adria. Mindkét helyre indít vonatokat a MÁV, szintén érdekes hasonlóság, hogy mindkét vonalon büfékocsikkal kiegészítve. Ezek árait ismerhetjük most meg a cikkből.

Megvizsgálta a MÁV-vonatok büfékocsijának kínálatát és árait a Pénzcentrum. Mivel ilyenkor a nyári szezonban rengeteg magyar utazik Horvátországba és a „magyar tengerhez” is, ezen a két járaton enni és inni is lehet út közben. A büfékocsik étlapja nagyjából éttermi szintet hoz, mondjuk inkább árban, mint kínálatban.

Kiderült, mennyiért adják a sört és a hamburgert a MÁV vonatain

Ebben az évben lehet először fekvő- és hálókocsikkal az Adriára, egészen pontosan Splitbe utazni. A MÁV légkondicionált kocsijai egy étkezővagonnal is kiegészülnek, ahol különböző hideg és meleg ételeket, italokat fogyaszthatnak az utazók.

Az adriai vonat a MÁV-START egyik legnépszerűbb éjszakai járata, tehát a nagy forgalom miatt lehet indokolt az étkezőkocsi bevezetése.

Persze belföldön is jelentős az utasforgalom: csak a szezon első hónapjában 630 ezer ember látogatta meg a Balatont. Itt 2019 óta üzemel újra az étkezőkocsi-szolgáltatás, amit csak tesztszerűen indítottak el. Az, hogy két éve működik a büfékocsi, a népszerűsége mellett tanúskodik.

A konkrét árak pedig a következőképp alakulnak: a balatoni kocsikban egy hot dog 490 forintba, míg a rántott húsos szendvics 950 forintba kerül. Halászlevet 1790 forintért ehetünk.

1290 forintért simán, 1990 forintért pedig menüben kaphatunk hamburgert. Érdekesség, hogy adalékmentes egytálételek is szerepelnek az étlapon, 1690 forintos egységáron.

A desszertek terén somlóival kényeztethetjük magunkat a tóparton, mindösszesen 690 forint ellenében.

250 forint az ásványvíz, a kóla és a csapolt sör pedig 420 forintos áron folyik. Egész üveg bort 1290 forintért vehetünk.

Az árak a ’19-es induláshoz képest nem sokat változtak, csupán minimális eltérés volt megfigyelhető a két év alatt. Az Adriára menő járatokon is hasonlóan alakul az étlap, mint a magyar vonatokon, egészen apró árkülönbséggel.


Hírek a nyárról, utazásról és a legjobb helyekről:

Forrásunk volt

Legújabb receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Tejbegrízkeksz

Ízükben a retró menzák tejbegrízeit idézik ezek a kakaóba és fahéjba forgatott, roppanós-omlós kekszek. Elkészítésük lehengerlően egyszerű, elfogyasztásuk pedig még ...

Vaníliás grízpuding

A házi vaníliapuding grízzel kiegészített verziója ez, a búzadara pedig valahogyan sokkal otthonosabbá, szinte nosztalgikussá teszi a desszertet. Elkészíteni nem olyan bonyolult, ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Ropogós reszelt sajtgolyók

Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető ez a finom sajtgolyó, amelyet most tilsiti sajtból készítettem el, de próbáltam már trappista sajtból is, úgy is nagyon fincsi volt! Finom ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!