Kiderült, mennyiért adják a sört és a hamburgert a MÁV vonatain

A magyarok számára talán a két legnépszerűbb nyaralóhely a Balaton és az Adria. Mindkét helyre indít vonatokat a MÁV, szintén érdekes hasonlóság, hogy mindkét vonalon büfékocsikkal kiegészítve. Ezek árait ismerhetjük most meg a cikkből.

Megvizsgálta a MÁV-vonatok büfékocsijának kínálatát és árait a Pénzcentrum. Mivel ilyenkor a nyári szezonban rengeteg magyar utazik Horvátországba és a „magyar tengerhez” is, ezen a két járaton enni és inni is lehet út közben. A büfékocsik étlapja nagyjából éttermi szintet hoz, mondjuk inkább árban, mint kínálatban.

Kiderült, mennyiért adják a sört és a hamburgert a MÁV vonatain

Ebben az évben lehet először fekvő- és hálókocsikkal az Adriára, egészen pontosan Splitbe utazni. A MÁV légkondicionált kocsijai egy étkezővagonnal is kiegészülnek, ahol különböző hideg és meleg ételeket, italokat fogyaszthatnak az utazók.

Az adriai vonat a MÁV-START egyik legnépszerűbb éjszakai járata, tehát a nagy forgalom miatt lehet indokolt az étkezőkocsi bevezetése.

Persze belföldön is jelentős az utasforgalom: csak a szezon első hónapjában 630 ezer ember látogatta meg a Balatont. Itt 2019 óta üzemel újra az étkezőkocsi-szolgáltatás, amit csak tesztszerűen indítottak el. Az, hogy két éve működik a büfékocsi, a népszerűsége mellett tanúskodik.

A konkrét árak pedig a következőképp alakulnak: a balatoni kocsikban egy hot dog 490 forintba, míg a rántott húsos szendvics 950 forintba kerül. Halászlevet 1790 forintért ehetünk.

1290 forintért simán, 1990 forintért pedig menüben kaphatunk hamburgert. Érdekesség, hogy adalékmentes egytálételek is szerepelnek az étlapon, 1690 forintos egységáron.

A desszertek terén somlóival kényeztethetjük magunkat a tóparton, mindösszesen 690 forint ellenében.

250 forint az ásványvíz, a kóla és a csapolt sör pedig 420 forintos áron folyik. Egész üveg bort 1290 forintért vehetünk.

Az árak a ’19-es induláshoz képest nem sokat változtak, csupán minimális eltérés volt megfigyelhető a két év alatt. Az Adriára menő járatokon is hasonlóan alakul az étlap, mint a magyar vonatokon, egészen apró árkülönbséggel.


Hírek a nyárról, utazásról és a legjobb helyekről:

Forrásunk volt

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...