Ha büdös a kukád, ez a videó (és a hozzászólások) segíthetnek

A büdös szemetes mindannyiunk számára kellemetlen probléma, néhány meglepő, de praktikus trükkel azonban néhány pillanat alatt eltávolíthatjuk a kellemetlen szagokat.

A konyhai szemetes nem sokszor szúr szemet az embernek, elég viszont csak egy kis ételmaradék, és egy-két napon belül rögtön észrevesszük, hogy a kuka bizony a kellemetlen szagok első számú forrása. Persze a legjobb megoldás azonnal kidobni a szemetes tartalmát, ha viszont még nincs tele a zsák, és nem akarunk pazarolni, íme egy videó, ami bár meglepő trükkel oldja meg a problémát, mi mégis adnánk neki egy esélyt:

@the_spin_cycle Keep your 🗑 smelling not #lifehackvideo #cleanhack #cleantok #cleaningtiktok #lifehackstiktok #tidytok #fyp #satisfying #refill #boostofhope ♬ Do It To It - ACRAZE

A videó készítője egy WC-illatosító tapadókorongot tesz a kuka belső oldalára. Ezeket a gumis állagú, színes és tapadós korongokat itthon is több boltban lehet kapni, és míg a WC-kagylóban azért kell gyakran cserélni, mert a víz fokozatosan lemossa és feloldja az illatosítót, addig a kukában akár egy hónapig is képes visszatartani a kellemetlen szagokat.

Létezik még néhány meglepő, azonban hasznos házi praktika arra az esetre, ha az illatosítókorong nem nyerné el a tetszésünket.

„Illatosított macskaalmot használok a szemeteszsákom alján, amely minden folyadékot felszív, és nagyszerű illata van” – jegyezte meg egy kommentelő. Azoknak, akik nem feltétlenül szeretnének illatosított terméket, vagy nem a drága macskaalmot használnák, egy másik hozzászóló azt írta:

Én szódabikarbónát szórok a szemetesem aljára, és ha valami átszivárog a zacskón, akkor csak ecetet öntök a tetejére, felforgatom, kiöntöm a kukából, és újratöltöm.

Egy másik TikTok-felhasználó azt mondta, hogy autós légfrissítőt tesz a szemetes aljára. „Remek illata van, és örökké tart” – írta.

Bármelyik megoldást is választjuk, időnként természetesen érdemes mosogatószeres vízzel átmosni a kukát, és kiszárítani.

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...