Budapesten mutatták be Michelin-kalauzt - Az Onyx megkapta a második csillagát is

Az Onyx lett Magyarország első két Michelin-csillaggal minősített étterme. A Costes, a Costes Downtown és a Borkonyha megőrizte egy-egy Michelin-csillagát.   

Az elismeréseket hétfő este gálaműsor keretében adták át Budapesten, a Várkert bazárban, ahol bemutatták a 2018-as európai Michelin-kalauzt, a Michelin Main Cities of Europe Guide 2018 című kiadványát. Öt közép európai ország, azaz Ausztria, Csehország, Görögország, Lengyelország és Magyarország csillagait adták át ezen a magas presztízsű eseményen.

Szulló Szabina és Széll Tamás (j), a Stand25 étterem séfjei átveszik az ajánlott étteremnek ítélt elismerést Michael Ellistől, a Michelin Guides nemzetközi igazgatójától MTI Fotó: Kovács Tamás

A rendezvényen két új elismerés is debütált. A fiatal szakácsokat díjazó Young Chef Awardot Niall Keating angol séf kapta, míg a Michelin Mentor Awardot Christian Constant francia séf.

Palágyi Eszter, a Costes étterem séfje átveszi az étteremnek ítélt Michelin-csillagot Michael Ellistől MTI Fotó: Kovács Tamás

Az, hogy nálunk rendezték meg a gálát valószínűvé tette azt, hogy idén kapunk csillagot. Tavaly Pesti István távozása után a Tanti elvesztette a csillagát és új csillagot sem kapott egy étterem sem. Sokan gondolták, hogy idén majd csillagot ítélnek meg az Arany Kaviárnak, a MÁKnak, a St. Andrea-nak vagy a Babelnek - ezek a találgatások nem jöttek be.

Sárközi Ákos, a Borkonyha séfje átveszi az étteremnek ítélt Michelin-csillagot Michael Ellistől MTI Fotó: Kovács Tamás

Végül az Onyx lett Magyarország első két Michelin-csillaggal minősített étterme. A Costes, a Costes Downtown és a Borkonyha megőrizte egy-egy Michelin-csillagát. Széll Tamás és Szulló Szabina étterme, a Stand 25 Bib Gourmand minősítést kapott - ez azoknak az éttermeknek jár, ahol jót lehet enni megfizethető áron.

Így jelenleg három Bib Gourmand étterem van idehaza: a Petrus, a Fricska és az újonc, a Stand 25.

Szöveg és kép forrása: MTI /Index

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...