6 új hely Budapesten, ahol igazán korrekt áron lakhatunk jól

Budapest tobzódik az újonnan nyílt helyekben. A kispékségtől a koktélozós kávézóig, a nem túlgondolt burgerezőtől a vegán nápolyi pizzériáig igazán színes az őszi összkép. Most 6 olyan helyet ajánlunk nektek, ahol pár ezer forintból jót ehettek. Lássuk!

Az elmúlt hetekben már két cikkünkben is foglalkoztunk a főváros legújabb helyeivel. Összegyűjtöttük a közelmúltban nyílt cukrászdákat, kézműves pékségeket és fagyizókat, egy külön írásunkban pedig hat hat újonnan nyílt, kulthelygyanús éttermet ajánlottunk. Ma már a határ persze a csillagos ég, ha dőzsölősre vesszük az estét. Most olyan új helyeket hoztunk tehát, ahol néhány ezer forintból kipipálhatunk egy főétkezést – és még vissza is akarunk térni majd.

  • Tökéletes ár-érték arány: Amazy Burger

Jár a taps minden burgerbárnak, ahol nem csak a faksznis burgerekre építenek, hanem beépíthetjük a rendszeresen látogatott kedvenc helyeink közé. Az Uránia mellett, a Black Cab volt üzlethelyiségében indított új időszámítást az Amazy. Az ablakon bepillantva láthatjuk a sercegő húspogácsákat, bent pedig már 2000 forint alatt abszolút korrekt burgert ehetünk kiváló hússal, a legegyszerűbb hamburgerbucival és bomba jó sült burgonyával. Ritka, hogy épp a sült krumplit emeljük ki, de rég ettünk ennyire jól elkészítettet. Ízes, ropogós, belül puha, ahogy azt kell. Még a csirkés burgerük is szaftos, a legdrágább tétel pedig a szarvasgombás burger, ami még mindig lenyomja árversenyben a burgermultik sorozatgyártott darabjait. Minőségben pedig messze veri őket.

Amazy Burger / forrás

Amazy Burger

Budapest VIII. kerület, Rákóczi út 19.

  • Z-gen hot spot a belvárosban: Simon’s Hotdog

A Simon’s burgerezők bevallottan és sikeresen célozzák meg a diákokat, azzal az egyszerű recepttel, hogy szuper baráti áron kínálnak korrekt burgereket sült krumplival és shake-ekkel. Junk food a köbön, a koncepció pedig betalál, rendszeresen sorok állnak nem csak a két burgerezőben, hanem a hotdogos egységüknél is. Ez nem a túlmisztifikált street foodok terepe, sőt. A más hálózatokból is jól ismert, édeskés ízű hotdogbuci, kommersz virsli, mustár, ketchup, savanyú uborka és a többi feltét.

Az alap hotdog már 490 forintért kapható, de nem véletlenül kapható nagyobb pakk is (az 5 darabos 2350 forint), ezek ugyanis kis méretű hotdogok, amikből több is lecsúszik. Amerikai módi, nagyüzem, tizenéves srácok-lányok tették pillanatok alatt ismertté a Simon’st, ami kortól függetlenül komfortmegoldás lehet a hétköznapokban, ha a belvárosban éheznénk meg.

Simon's Hotdog / forrás

Simon’s Hotdog

Budapest V. kerület, Október 6. utca 19.

  • Canotto pizzákkal és pinsa romanákkal tért vissza a Vegazzi!

Több év szünet után újranyitott a hazai nápolyi pizzériák legszelídebbike, ahol kizárólag növényi eredetű alapanyagokból dolgoznak. Valójában az egyik nápolyi klasszikus, a marinara pizza eredetileg is vegán, hiszen nem tartalmaz még sajtot sem, de a Vegazziban minden pizza szigorúan növényi alapú. A vegán közönség által várva várt visszatérés tartogatott meglepetéseket, ugyanis vastag karimájú canotto pizzákkal és úgynevezett pinsa romanákkal, vagyis többféle liszt keverékéből, három napon át pihentetett tésztából készülő, ovális alakú “specialty pizzákkal” jelentkezett be a Vegazzi, egyelőre soft openinggel. A 2017-ben kezdődött történet a jelek szerint méltóképpen folytatódik, még izgalmasabb kínálattal. 2490 forint a legolcsóbb tétel az étlapon.

Vegazzi Specialty Pizzeria / forrás

Vegazzi Specialty Pizzeria

Budapest VI. kerület, Jókai u. 7.

  • Még egy jó pont a Bartók Béla útnak: Kréta Bisztró

Újabb törzshely-gyanús bisztróval gazdagodott a Bartók Béla út pezsgő kínálata májusban, augusztustól pedig nem csak bárként, hanem étteremként is funkcionál. A Gárdonyi tér magasságában járunk, a DiVino volt üzlethelyiségében, ahol korábban egy régimódi talponálló üzemelt. A Krétát nem gondolták túl a hely tulajdonosai: a beltér egyszerű, színes, barátságos, a terasz pedig igazi vendégmarasztaló. Ha szeretnénk kiülni, ez a Bartók Béla út legjobb része, fákkal elválasztva a forgalomtól. A konyha a vártnál egy fokkal játékosabb és kifinomultabb: a szaftos fledermaus sertéscombrészből sütik a rántott húst és a túrógombóc a masszív retró golyók helyett eszményien puha, és még fehércsokit is rejt. A 2-fogásos napi menü már 2580 forinttól elérhető!

Kréta Bisztró / forrás

Kréta Bisztró

Budapest XI. kerület, Bartók Béla út 32.

  • Víg vegánok: megnyitott a Szabad Új Hely gasztrokocsma

„Végre egy rendes vegán kocsma” – hangzik a Szabad Bisztró szlogenje, Pest pedig a keblére ölelte az ötletet, hogy ebben a lazulós, zenés műfajban is virágozzon a vegán alternatíva. A Király utca külső, körúton túli részén a Szabad Bisztró nem csak találkozóhely lett, hanem jól bevált vegán bázis is lett, ahol a pulled pork BBQ jackfruitból, a sajtburger salyttal, a carbonara spagetti „rizslapbaconnel” készül.
A szabadság megérkezett a szomszédos 8. kerületbe is: Józsefváros a legjobb oldalát mutatja a Víg utcában, a Szabad Bisztró új helyén – ami pontosan ezt a nevet kapta a keresztségben.

A Rákóczi tértől pár lépésre egy új közösségi tér nyílt, szimpatikus és minden korosztályt megszólító kezdeményezésekkel, társasági eseményekkel. A napi menüjük változatos és kreatív, kedvet csinál a vegán étkezéshez olyan kis gegekkel, mint a SzentJakab nemkagyó, a vegán fish&chips, a szójabrassói vagy a tehenet nem látott, telyfölös ételek a magyar ízek jegyében. A 2 fogásos napi menü már 2690 forintért elérhető.

Szabad Új Hely / forrás

Szabad Új Hely

Budapest VIII. kerület, Víg u. 30.

  • TéNé és dinoszauruszkultusz a Hajós utcában: ZÖLD

Szintén ezen a nyáron nyitott és szintén vegán a ZÖLD. Mint tudjuk, vegánul is lehet egészen egészségtelenül étkezni, tehát önmagában az a tény, hogy valaki állati eredetű alapanyagoktól mentesen étkezik, még nem jelenti azt, hogy a legjobb üzemanyaggal eteti a testét. Ezért is jött be a köztudatba a TéNé, vagyis a teljes értékű növényi étrend, amely a vegán táplálkozásban jelent tudatosságot, hogy minden szükséges tápanyagot megkapjon a szervezet a megfelelő arányban és mennyiségben.

Ez így elmagyarázva nem hangzik olyan csábítóan, amilyen csábítóak a ZÖLD ételei: kizárólag természetes alapanyagokból dolgoznak, élelmiszeripari komfortmegoldások nélkül. Gluténmentes konyhájukban ráadásul sem olajat, sem cukrot nem használnak. Egyelőre inkább egy kis ebédelőkuckó a ZÖLD, ahol a vegán életszemlélet és környezettudatosság is az ételek szerves hozzávalója, de mit is várunk egy helytől, aminek az e-mail címe úgy hangzik, hogy mindigleszjobb? A ZÖLD-ben a bolognai dióval, a fasírt lencséből és lilakáposztából készül, és még vegán pho levest is főznek. Az igazán kedvező ajánlatuk a napi menü, és hamarosan reggelikkel is bővítik a kínálatot. A Hajós utcában egyre több a jó hely!

ZÖLD / forrás

ZÖLD

Budapest VI. kerület, Hajós u. 12.

Szerző: Haranghy Orsi

Címlapkép: Amazy Burger

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Étteremajánlóban nincs hiány nálunk:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Gyümölcskenyér

Ha könnyen és gyorsan szeretnétek emlékezeteset villantani, akkor ez a gyümölcskenyér kapóra jöhet. Nálunk most aszalt vörösáfonya, cukrozott gyömbér, aranymazsola, dió és étcsoki ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...