Budapest legújabb egészséges éttermét teszteltük - nekünk bejött az Oh My Green!

Abban a szerencsében részesültünk, hogy testületileg próbálhattuk ki a nemrég nyílt budapesti Oh My Green étterem kínálatát. Nem jártunk rosszul vele!

Három héttel ezelőtt indította el szerkesztőségünk a cukormentes hónap kihívást, és ahogy terjedt a hír a közösségi oldalakon, egyszer csak megkeresett minket az újonnan nyílt budapesti Oh My Green étterem csapata, hogy szívesen megmutatnák nekünk - nem csak cukormentes - kínálatukat.

Naná, hogy örömmel fogadtuk a felajánlást!

Kollégáink személyesen látogattak el a belvárosi étterembe, amit az alábbi videóból ti is megismerhettek. Mi pedig az irodában a házhoz szállított ételek garmadáját kóstoltuk végig.

Február elején nyitott a Petőfi Sándor utcában az Oh My Green. A tulajdonos, Széles Anna elmondta, hogy olyan helyet szerettek volna nyitni, ami az egészségtudatos, de sietős embereknek kedvez - ez a típusú étterem ugyanis még nem jellemző Magyarországon. Anna saját tapasztalata alapján abból indult ki, hogy azokon a napokon, mikor nem volt ideje sem főzni, sem beülni egy étterembe, akkor leginkább egy szendviccsel kellett beérnie. A sokak számára ismerős helyzet megoldására született az Oh My Green, ahol gusztusos csomagolásban magunkkal vihetjük a kiválasztott salátát, snacket, szendvicset vagy desszertet, de akár helyben is elfogyaszthatjuk, ha ráérősek vagyunk. A szép, letisztult formák, amelyek remekül illeszkednek az étlap koncepciójához, a grafikus végzettségű Anna tervei alapján készültek.

OMG - Oh My Green

Az Oh My Green saját "ételkódexe" szerint ételeik friss alapanyagokból készülnek adalékanyagok, ízfokozók nélkül. Céljuk a változatos menü összeállítása, izgalmas ízkombinációkkal, fűszerezéssel, természetes alapanyagokból.

Ételeik zöldség- és gabonalapúak, a kínálatban megtalálhatóak a különleges saláták, wrap-ek, de nem ragadtak le a vegetáriánus vonalnál, vannak lazacos, garnélás, marhahúsos ételeik is a húsfogyasztóknak. A rágcsálnivalók, kencék, frissen préselt zöldség- és gyümölcslevek mellett találunk az étlapon desszerteket is, köztük a manapság népszerű tápióka- és chiapudingot, különleges fánkot és muffint is.

Na de lássuk a lényeget - milyenek voltak az ételek?

Őszintén? Kicsit megosztóak, de ez várható volt, hiszen hagyományos, megszokott ízekkel nem igazán találkoztunk. Egyrészt mindannyian nagyon szeretjük, ha főznek ránk és szívesen fogyasztunk természetes alapanyagokból készített egészséges ételeket, ugyanakkor pár nap után még a változatos alapanyagok ellenére is kicsit egyhangúvá vált a menü. Ez persze nem akadálya annak, hogy néha-néha innen hozzuk magunknak az ebédet.

Az Oh My Green nagy érdeme, hogy a szokásos "egészséges menük" naturális, fantáziátlan ízvilágától eltérően az ő ételeik jellemzően ízletesek, finomak, karakteresek, és ahogy a videóból is kitűnik csodásan, étvágygerjesztően, szemet gyönyörködtetően színesek - ami nálam mindig plusz pontot ér.

Ráadásul az Oh My Green csapata kérésünkre még azt is vállalta, hogy a kedvünkért teljesen cukor- és édesítőszermentessé alakítja át egyes receptjeit, hogy tényleg fenntartások nélkül fogyaszthassa őket cukormentesen étkező csapatunk. A kiszállított ételek szépen felcímkézettek, amelyről kiderül, hogy milyen alapanyagok vannak az ételben, milyen allergéneket tartalmaz és legnagyobb örömömre az adott adag étel energia- és tápanyagtartalmát is megismerhetjük.

Így ízlett nekünk!

"Szerintem nagyon jók az Oh My Green kaják!"

"A zöldséges wrapban istenien roppanósak a zöldségek és végre nem sajnálták ki őket az ételből. A narancssárga - talán édesburgonya? - krém, amivel a tortillát megkenték - az is nagyon finom volt."

"A tojásos galette-ben tökéletes volt a tojás állaga még kiszállítás után is!"

"A mangós sobatészta elsőre kis adagnak tűnt, amikor megláttam a dobozt, de aztán kiderült, hogy nincs ezzel probléma, teljesen jól laktam tőle. Bár azon vacilláltam, hogy vajon hidegen vagy melegen kell-e fogyasztani."

"A lencsés lazacsalátánál nem derül ki, hogy alul van a créme freche réteg, jó lenne ráírni a csomagolásra, hogy fel kell keverni, mert többen csak későn vettük észre és anélkül száraz volt az étel. Összekeverve azonban az egyik legfinomabb étel, amit az Oh My Green kínálatából kóstoltam."

"A tápiókapuding nagyon finom volt cukor- és édesítőszermentesen is."

"A chiapudingban túl kevés a gyümölcspüré és túl sok a chiarész, ami pedig egy kicsit ízetlen. Pedig az epernek mennyei illata volt, amikor kinyitottam a dobozt. (És jobban örültem volna, ha valamilyen szezonális gyümölcsöt használnak az eper helyett.)"

Ezek a cikkek is érdekelhetnek!

Ezeket olvastad már?

Szakemberként természetesen nagyon örülök annak, ha a pörkölt+nokedli és/vagy pizzaebédek mellett van lehetőségünk friss, természetes alapanyagokból, fantáziadúsan elkészített egészséges ételeket fogyasztani, viszont nagyon fontosan tartom azt is, hogy a hétköznapi fogyasztók tisztában legyenek azzal, hogy nem csak azok az ételek lehetnek egészségesek, amelyek különleges alapanyagokat (pl. garnéla, vadrizs, tápióka-, chiamag, créme freche) tartalmaznak, hanem ezek nélkül is egyszerűen összeállítható a kiegyensúlyozott, egészséges étrend. Emellett egyébként híva vagyok annak, hogy ismerjünk meg új alapanyagokat és ízeket, de ne higgyük azt, hogy az egészséges étrend csak különleges, nehezen beszerezhető alapanyagokból állítható össze.

Mi az irodában műanyag dobozban kaptuk az ételeket, (egyébként ebben a formában is szép, igényes tálalásban), de az nem volt számomra elsőre világos, hogy az éttermi tálalás is műanyag dobozokban történik. Ettől persze első körben elszomorodtam, egészen addig, amíg tegnap egy különleges pohárban kaptam meg a desszertemet, amiről kiderült, hogy teljes mértékben komposztálható, növényi alapanyagokból készült. Ennek aztán nagyon megörültem, és kérdésemre azt a választ kaptam az étterem csapatától, hogy egyes termékeiket már ilyen edényekben tálalják, és keresik azt a megoldást, hogy az összes műanyag dobozukat ilyenekre cserélhessék le. Remélem, hogy ez minél előbb sikerül nekik!

Ha Budapesten vagy budapestiként a belvárosban jártok és be szeretnétek ugrani egy egészséges ebédre, vagy vinnétek magatokkal valami finomságot az irodába, akkor mindenképpen ajánljuk, hogy ejtsétek útba és próbáljátok ki az Oh My Green-t!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...