Budapesten nyit éttermet a három Michelin-csillagot szerzett séf

Hamarosan két éttermet nyit Budapest szívében Spanyolország és a világ egyik leghíresebb séfje.

A spanyol származású Dani García a világ egyik leghíresebb séfje, aki a közeljövőben két budapesti étteremmel bővíti majd jelenleg 12 márka alatti 20 étteremből álló nemzetközi portfólióját – számolt be a hírről az Index oldala. Dani García eddigi karrierje alatt már háromszor is kiérdemelte a Michelin-csillagot, ám később maga mögött hagyta a fine dining világát, és inkább gasztronómiai csoportját kezdte el építeni.

Toszkán hangulattal és olasz ízekkel várja majd a vendégeket az Alelí

Dani García két márkája, az andalúz BiBo és az olasz Alelí jön Budapestre

A BiBo és az Alelí névre hallgató márkák/éttermek a Budapest szívében található, felsőkategóriás Dorothea Hotelben kerülnek majd megnyitásra. A két marbellai márkából az előbbi a spanyolországin túl csak Londonban és Dohában működik. A magyar fővárosban nyíló étterem pedig a hetedik lesz a sorban.

Dani García elmondása szerint az Alelí névre hallgató étterem az olasz stílust képviseli majd, melynek élén Giorgio Cavicchiolo áll.

Sokaknak ismerős lehet az olasz séf neve, hiszen harminc évig dolgozott a budapesti Fausto's étteremben.

Az ötcsillagos Hotel Dorothea ad majd helyet az éttermeknek

Számos magyar alapanyaggal dolgoznak majd

Budapest tényleg egy gyönyörű hely, arra gondoltam, amikor először jártam itt 2018-ban, hogy abszolút felveheti a versenyt Londonnal, Párizzsal vagy Dubajjal

– mondta García.

A BiBo nevű étteremből pedig annyit árult el a séf, hogy sokkal szabadabb lesz, mint az olasz Alelí. „A magyar alapanyagok kiválók, biztos, hogy nagyon sok helyi élelmiszert fogunk használni. Ha különlegességek, akkor pedig mindenképpen megemlíteném a Langos montanarát és a Fragottini Duo di ricottát. Ezek már kiállták a próbát, biztosan rákerülnek az étlapra, de hogy tulajdonképpen a nevek mit takarnak, azt most nem szeretném elárulni" – tette hozzá.

Forrásunk volt.


Hírek, érdekességek, újdonságok:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...