A spanyol származású Dani García a világ egyik leghíresebb séfje, aki a közeljövőben két budapesti étteremmel bővíti majd jelenleg 12 márka alatti 20 étteremből álló nemzetközi portfólióját – számolt be a hírről az Index oldala. Dani García eddigi karrierje alatt már háromszor is kiérdemelte a Michelin-csillagot, ám később maga mögött hagyta a fine dining világát, és inkább gasztronómiai csoportját kezdte el építeni.
Dani García két márkája, az andalúz BiBo és az olasz Alelí jön Budapestre
A BiBo és az Alelí névre hallgató márkák/éttermek a Budapest szívében található, felsőkategóriás Dorothea Hotelben kerülnek majd megnyitásra. A két marbellai márkából az előbbi a spanyolországin túl csak Londonban és Dohában működik. A magyar fővárosban nyíló étterem pedig a hetedik lesz a sorban.
Dani García elmondása szerint az Alelí névre hallgató étterem az olasz stílust képviseli majd, melynek élén Giorgio Cavicchiolo áll.
Sokaknak ismerős lehet az olasz séf neve, hiszen harminc évig dolgozott a budapesti Fausto's étteremben.
Számos magyar alapanyaggal dolgoznak majd
Budapest tényleg egy gyönyörű hely, arra gondoltam, amikor először jártam itt 2018-ban, hogy abszolút felveheti a versenyt Londonnal, Párizzsal vagy Dubajjal
– mondta García.
A BiBo nevű étteremből pedig annyit árult el a séf, hogy sokkal szabadabb lesz, mint az olasz Alelí. „A magyar alapanyagok kiválók, biztos, hogy nagyon sok helyi élelmiszert fogunk használni. Ha különlegességek, akkor pedig mindenképpen megemlíteném a Langos montanarát és a Fragottini Duo di ricottát. Ezek már kiállták a próbát, biztosan rákerülnek az étlapra, de hogy tulajdonképpen a nevek mit takarnak, azt most nem szeretném elárulni" – tette hozzá.
Hírek, érdekességek, újdonságok: