Budapest Bagel az Atelierben

Pár nap alatt elterjedt a hír, hogy a Közhelyből lett Atelier falai közé beköltözött a Budapest Bagel, ahol igazi, New York-i stílusú bagelek között válogathatunk.

Budapest már évek óta keresi a választ arra, hogy hol lehet igazán jó bagelt enni a fővárosban. Időről időre felmerültek nevek, akik kisebb vagy nagyobb sikerrel igyekeztek betölteni az űrt a bagelfanok szívében, de általában vagy hamar véget ért a sikertörténet, vagy csak városi legendának bizonyult az egész. Természetesen akadnak ma is pékségek, kávézóláncok ahol bagelhez juthatunk, de igazán jó, bevált, folyamatos minőséget biztosító helyből csak néhány akad a városban, és ezek egyikének sem fő profilja ez a világméretű népszerűségnek örvendő péksütemény.

Az egész egy szóbeszéddel kezdődött, majd egy olyan imázs-videóval, amitől az embernek összefut a nyál a szájában és már húzza is a cipőjét, miközben fejben az útvonalat tervezi. A Budapest Bageles srácok csendben költöztek be a Kecskeméti utcai Atelier falai közé, de azért hagytak néhány „morzsát”, hogy könnyű legyen megtalálni őket.

A bátrabbaknak még fenntartanak a teraszon néhány asztalt, így ha valakit nem rettent a kissé hűvös időjárás, az még kiélvezheti az utolsó napsütéses őszi napokat és az utca életét figyelve fogyaszthatja el a bagelét. Mi inkább a benti asztalokra szavazunk, társaságul pedig egy rendkívül szimpatikus kutyust kapunk, aki a mellettünk lévő bőrkanapén szunyókált. Sajnos sikerült olyan hamar ellátogatnunk hozzájuk, hogy étel- és itallappal még nem tudnak szolgálni, de igyekeznek szóban pótolni ezt a hiányosságot. Egyébként a menüt végigböngészhetjük a falakon található táblák segítségével is, így aki jobban szereti olvasni a kínálatot, annak addig ezzel a megoldással kell beérnie.

A választásunk egy spenótos, buggyantott tojásos, illetve egy lazacos összeállításra esett. A várakozás kellemesen telik, az Atelier tökéletes reggeliző helyszín, barátságos hangulatú, a barna bőrkanapék hívogatóak, és ha nem siettetnének a napi teendők, akkor akár egy délutánt is szívesen eltöltenénk bennük. Mire azonban eljutnánk addig, hogy szervezni kezdjük a szabad délutánt, meg is érkeznek a szendvicsek. Azt első látásra megállapíthatjuk, hogy a feltétek mennyiségének tekintetében nem lehet okunk panaszra, az első falat után pedig már tudjuk, hogy külön élvezet lesz kézzel-lábbal elfogyasztani a reggelinket.

Az először főzött, majd sütött bagelek megfelelnek a követelményeknek, frissek, kellően ropogósak, és bőven van bennük 'anyag'. A lazac friss, az alatta található krémsajt pedig lágy és tökéletes párost alkot a hallal, a rukkolával és a kapribogyóval.. Erre mondjuk azt, hogy egyszerű, de nagyszerű, nem is kell ennél több. A spenót egy hangyányit jellegtelen volt, a buggyantott tojás viszont tökéletes. Arról már nem is beszélve, hogy a ráreszelt sajt valódi parmezán volt, amiért külön plusz pont jár. A kiszökött daraboknak sem kegyelmezünk, végül a bagelekből csak pár morzsányi emlék marad.

Nos, minket meggyőztek, a budapesti bagelben van jövő! Irány a Kecskeméti utca!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...