Itt a tuti tipp a Budafoki élesztő pékjétől, hogy süsd meg életed bejglijét

A Budafoki élesztő pékje, Pali szerint a jó bejgli titka nem a hozzávalók pontos adagolásában keresendő, hanem azokban a praktikákban, amiket kevesen tudnak, ezért most elárulja ezeket! A tippeken kívül pedig még egy nyereményjátékot is ajánlunk nektek! (x)

A legfontosabb, hogy az elkészített tésztát és a forrázott tölteléket legalább egy éjszakára tegyük hűtőbe. Vigyázzunk, hogy a tésztánk ne legyen túl kemény, a töltelék pedig túl folyékony. Ahhoz, hogy a bejglink ne repedjen szét, sokáig kell keleszteni, mert a keletlen tészta könnyen meghasad. A tésztát ne tekerjük túl szorosra, sőt, ami legalább ilyen fontos: a tészta végeit ne hajtsuk be. Azért, hogy a gőz távozni tudjon a sütiből, szurkáljuk meg alaposan. 

Pali, a Budafoki élesztő pékje - a bejgli receptjét itt találod!

Pali pék nemcsak a bejglikészítésben van otthon, de ismeri az élesztőből készült tészták csínját-bínját is, amit meg is oszt a Budafoki élesztő Facebook-oldalán, népszerűsítve az otthon sütést, ami egyszerre élvezet és gondoskodás a szeretteinkről. 

Pali, a Budafoki élesztő pékje - a bejgli receptjét itt találod!

Karácsonykor a rászoruló családokról is gondoskodni szeretne a Budafoki élesztő, hogy az ő asztalukra is isteni bejgli kerülhessen. Ennek érdekében indította el ünnepi nyereményjátékát, amelyben úgy vehettek részt, hogy egyszerre legalább 5 db 50g-os Budafoki élesztőt vesztek (ennyi kelleni is fog az ünnepi fogásokhoz), majd ide feltöltitek a blokkot, amivel nyerhettek is. A Lesaffre Magyarország Kft., a Budafoki élesztő gyártója pedig vállalja, hogy partner pékségeivel közösen, minden kódfeltöltés után karácsonyi finomságokat juttat el rászorulóknak. 

Itt elérhetitek Pali tökéletes bejglireceptjét is, hogy idén a tietek legyen a legjobb. 

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...