6 pesti brunchhely, ha végre ráérősen reggeliznél két ünnep között

Mesteri villásreggelik, kellemes hangulat és együtt megélt falatok, történetek. Konkrét helyeket ajánlunk mindehhez.

Mind a december vége, mind a január arra hív, hogy kicsit vegyünk vissza a megszokott pörgésből és figyeljünk magunkra, egymásra, a minőségi közös programokra is. Ilyen lehet például egy hétvégi brunch, vagyis elnyújtott villásreggeli, ami mellett ugyanúgy meg lehet beszélni az élet nagy dolgait és akár az évértékelést/nyitást, mint egy vacsorán, koccintáson. Mutatunk 6 szuper fővárosi brunchhelyet a pesti oldalról.

Solinfo Café

Elegáns dizájn és gyorsan készülő, mennyei reggelik / Fotó: Facebook

Elegáns dizájn és gyorsan készülő, mennyei reggelik jellemzik a VII. kerületi Solinfo Café-t, ahol a sós és az édes paletta is figyelemreméltó. Az egyik legjobb ár/érték arányt hozzák a környéken, hiszen tényleg profi tojásos reggeliket, óriási szendvicseket és sajátos stílusban bemutatott bundáskenyereket készítenek. Szombaton 09:00-16:00-ig működik a konyha.

Az angol reggelijük is klassz, csiperke helyett laskát halmoznak a tányérra. Kávélapjuk is nívós, espresszótól a különböző desszertnek is beillő lattékig.

BabkaDeli

Az egyik kedvenc újlipótvárosi helyünk / Fotó: Facebook

Az egyik kedvenc újlipótvárosi helyünk a Pozsonyi út Babka Delije, ami valahol New York, Budapest és Tel Aviv metszéspontja, egyedi reggeli/brunch ajánlattal. 09:00-től akár 17:30-ig is beeshetünk, ha sokáig nem engedett az ágy. Önkiszolgáló a rendszer, ami pontosan arra is jó, hogy a kívánt reuben szendvics, barheszből készült édes bundáskenyér vagy a ház shakshukája mellett még rákívánjunk a pult nassolnivalóira.

Verhetetlen a fahéjas tekercs és a mákos guba is, de, ha még valami kalóriadúsat és édeset innánk, akkor a datolya-tahini shaket ajánljuk!

Madhouse

Sokszor tematikus brunchokat is szerveznek / Fotó: Facebook

Úgy határoztak a Madhouseban, hogy ahelyett, hogy a környék hagyományosabb típusú reggelizőinek jelentsenek konkurenciát… inkább valami extrábbakkal készülnek brunch gyanánt. Így történhet meg, hogy korhelylevest is kérhetünk (hétvégi buli után nem is tudnánk jobbat elképzelni!), miközben alapvetés a ház Benedict tojása, a mangalica kolbász sok-sok fermentált zöldség könnyítésével, nem beszélve a kásájukról, ami nem éppen egy fogyókúrás verzió, sütőtökkel, fermentált áfonyával és sörrel őrjítve.

Sokszor tematikus brunchokat is szerveznek, átlagosan viszont 09:00-15:30-ig mehet a lomha reggeli.

Kaptafa

Otthonos a vibe, és a tenyérnyi konyha ellenére valami remekek a reggelijeik / Fotó: Facebook

A cipész maradjon a kaptafánál… a reggeli és brunch pedig úgyszintén. Az aprócska, de annál hangulatosabb és barátságosabb sarki üzlethelyiség tipikusan az a hely, ami az első látogatás után felkerül a fix találkozóhelyek listájára. Otthonos a vibe, és a tenyérnyi konyha ellenére valami remekek a reggelijeik. Molnár és Molnárné klasszikusabb ízeket hoz, molnárkával és tojással, avokádótoast helyett ők céklával trükköznek, de a mogyorókrémes-banános édes bundáskenyér is alapdarab.

Aki pedig kicsit elrugaszkodna a reggeli íratlan szabályaitól, annak rögvest kirántanak egy pár kovászos uborkát. A Kaptafa is 09:00-15:30-ig látja az éhes és beszélgetésre vágyó asztaltársaságokat, duókat, vagy egyedül érkezőket.

Deszka

Barátságos és szerethető, nyugodtan mondhatjuk, hogy emberléptékű / Fotó: Facebook

A Veres Pálné utca nyugodtsága egy hasonlóan chilles helyet kívánt már és pontosan ez lett a Deszka. Barátságos és szerethető, nyugodtan mondhatjuk, hogy emberléptékű, itt nem lesz feszengés és előkelősködés. Helyette viszont igen közvetlenné válik az egész brunch, lehet, hogy még Mázli kutya is mellénk szegődik egy pár percre, amíg nem törődik bele, hogy a bacon nem neki sült.

Próbálkozni lehet… és nekünk kell is, mert édes és sós tálakban is ügyesek, sokféle ízt használnak, és nem riadnak vissza a szokatlanabb megoldásoktól sem.

Briosh

Egy profi reggelizős csapat áll az új lakomahely mögött / Fotó: Facebook

Na, nem az a briós, amire elsőre gondolunk az oviból, kristálycukorral szórva! Egy profi reggelizős csapat áll az új lakomahely mögött, ők pedig a szokásosabb brunchokat már jól ismerik és valami újdonsággal szerettek volna előrukkolni. Ez lett a Briosh- the eggdrop project, ami érdekes nevét Koreából hozta. Minden földi jóval megrakott, édesebb tésztájú briósba foglalt tojásos szendvicsekről van szó, Lehet, hogy elsőre nehéznek tűnik a reggeli kétkezi összefogása, de elég puha, szóval menni fog!

A különleges fogáson felül más, ismerősebb reggeliket is csinálnak, de minket az eggdrop varázsolt el!

Címlapkép: Facebook

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több hely, amit szívesen ajánlunk bármilyen alkalomra:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...