6 budai bruncholó, ahol kipihenheted a vendégjárást két ünnep közt

A brunch az új vacsora, avagy reggel/délelőtt/kora délután is ugyanolyan jókat lehet beszélgetni és enni, mint sötétedés után!

December végén és januárban szerencsére jobban megy a lazítás: először nehéz visszavenni a tempóból, de a családdal és a barátokkal egészen könnyen beletanulunk. Az ünnepi készültség után viszont nagyon jól tud esni, amikor végre nem mi állunk a konyhában, hanem egy kicsit elkényeztetnek minket. Brunchra, reggelire adunk most tippeket a fővárosból, a budai oldalra fókuszálva. Gyakorlottaknak, a brunchra még csak most rácsodálkozóknak, tervezetten vagy spontán.

Villa Bagatelle

Bundáskenyerük és a tojásételek kihagyhatatlanok / Fotó: Facebook

Amikor a Villa Bagatelle-ben már Eggs Benedict készült, akkor még sehol sem volt a város villásreggelik terén… sőt, kifejezetten furcsán néztek az emberek az úri huncutságra. Ami azóta kedvelt alkalommá vált és hétköznapi luxusként tekintünk rá. A mesebeli budai villaépület minden gesztusa az életigenlésről, az esztétikum és a gasztronómia szeretetéről árulkodik. Tényleg olyan, mintha egy brit romkomban szerepelnénk, pedig brunchra jöttünk.

Bundáskenyerük és a tojásételek kihagyhatatlanok, de a kíméletesebb változatokat sem lazázzák el. Nekünk valamiért a helyszín a teát kívánja meg a reggeli mellé.

Vietnámigulyás.hu HK

Hétvégén 09:00-től lehet bruncholni menni hozzájuk / Fotó: Facebook

Bármilyen tematikáról beszélünk, mindig akad olyan étterem, ételbár, bisztró, ami nem töri magát, hogy mindenképp az aktuális trendeket kövesse, hanem inkább partizánként tör előre. Huszár Krisztián és Mogyorósi Gábor a Vietnámigulyásban olyan fantasztikus reggeliket készít, amelyek köszönőviszonyban sincsenek az általános budapesti kínálattal.

Hétvégén 09:00-től lehet bruncholni menni hozzájuk, hogy megkóstolhassuk a különlegességeket: a tejbegrízt, a tökéletes tojást, Krisztián kojiban érlelt sonkáját bosnyák lepénnyel.

Törökméz

Tojásos fogásokban nagyon a topon vannak / Fotó: Facebook

2015 óta beszélünk a Törökmézről, ami egy megbízható, nagyon jól összetett brunchos hely a Margit utcában. Tudatosabb, könnyű reggelire épp úgy be lehet térni, mint egy napkezdő kalóriabombára. Tojásos fogásokban nagyon a topon vannak, modern, de mégis múltat idéző bundás kenyeret sütnek és sütemények terén sem lehet zavarba hozni őket. Sok a törzsvendégük, akik hétről hétre itt ünneplik, hogy vége a munkahétnek.

Az italkínálat is dús, egy smoothie, turmix mindenképp kerüljön a reggeliasztalra!

ODA

Ne vegyük olyan szigorúan azt a reggelit / Fotó: Facebook

A néhai Czakó Kert helyén találjuk az ODÁ-t, ahol hétköznap 08:00-11:30-ig ér a reggeli, de a hétvégéken 13:00-ig sütik a kimcsis-grillsajtos szendót, az igazi belga típusú waffelt fagyival és sóskaramellel, kenik a gorgonzolás-sültpaprikás-fenyőmagos focacciaszendvicset. Az elmúlt idők legjobb rántottáját is náluk ettük: a könnyed reggeli elegáns köntöst kapott a Czakó utcai udvarnyi hedonizmus közepette.

Ha valamiért később térünk be, akkor már adott az IDE római pizzája és az epres-limoncellós tiramisú, a Buja Disznók lecsókolbásza és a 101 Bistro ramenjei is. Ne vegyük olyan szigorúan azt a reggelit!

Greenhabit

A zabpalacsintáikért sokan járnak / Fotó: Facebook

A Greenhabitben minden nap, délig bezárólag mutatják meg, hogy van élet a nagy sok liszttel és finomított cukorral készülő reggelik mellett is. Kíméletesen, de az ízekből mit sem veszítve! A zabpalacsintáikért sokan járnak, hiszen saját készítésű „nutellájuk” jár hozzá, ami simán übereli az eredeti pálmaolajos olasz mogyorókrémet. Az avo toastjukhoz mi mindig adunk még egy sous-vide tojást és, ha éppen plusz proteinre vágynánk, egy kis ropogós bacont is.

Extra ajánlat a faszénnel készülő fekete latte, de egy hűs kókuszvízzel is le lehet öblíteni a jól átgondolt, okos makrotápanyagokkal pakolt reggeliket.

Caphe by Hai Nam

Egy nyugodt kis szpot a nyüzsgő XI. kerületben / Fotó: Facebook

A híres újbudai vietnami ételbárban legutóbb Angelina Jolie is jót levesezett, a Caphe pedig a családi vállalkozás része a Bartók Béla úton. Egy nyugodt kis szpot a nyüzsgő XI. kerületben, remek kávéval és süteményekkel, valamint az átlagostól eltérő reggelikkel. Az ázsiai ihletés megjelenik a napkezdő fogásokban is, legyen szó valami tojásosról vagy éppen bánh mi szendvicsről.

Minden friss és ropogós, akár délelőtt is kérhetjük a kurkumás golden latte után a mimosát is. Mi az ablaknál ülünk a legszívesebben, de akár odafent, a galérián is szívesen megbújunk.

Címlapkép: Facebook

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több hely, amit szívesen ajánlunk bármilyen alkalomra:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek