Így lesz vajpuha a brokkolid akkor is, ha nem szeded rózsáira

Tudtad, hogy nem kell a brokkolit rózsáira szedni ahhoz, hogy vajpuhára tudd főzni őket? Ha nem, akkor most lerántjuk a leplet egy szuper trükkről, amit tuti imádni fogsz!

Az internet már lassan túlcsordul a furábbnál furább konyhai trükköktől és praktikáktól, ami azért rossz, mert, így egyre nehezebb olyan technikákra bukkanni, amik valóban működnének. Mi azonban nemrég belefutottunk egy videóba, ami alapján úgy tűnik, hogy a brokkoli főzésére akad egy sokkal egyszerűbb módszer, mint amit eddig használtunk. Íme!

Úgy tűnik, hogy eddig rosszul főztük a brokkolit

A brokkolifőzési trükköt eredetileg a The Gooch nevű felhasználó mutatta be egy videóban a Facebookon. A felvételen az látszik, hogy a brokkolifejet fejjel lefelé teszik bele a forrásban lévő vízbe, a zöldség szára köré pedig alufóliát tekernek. A videóból az is kiderült, hogy a brokkoli méretétől függően körülbelül tizenkét percig kell így főzni a zöldséget.

És, ami a legjobb, hogy ezzel a technikával hihetetlenül vajpuha zöldséget kapunk, anélkül, hogy rózsáira szedtük volna a zöldséget.

@carbiecara This hack is life #broccolihack #tiktokviral #fyp #fypuk #SixNationsRugby #JDAirMaxMode #GameTok ♬ Monkeys Spinning Monkeys - Kevin MacLeod & Kevin The Monkey

Az említett videó aztán lassan elterjedt az interneten, majd egyre több otthoni séf kezdte el kipróbálni a technikát, ami a videók alapján úgy tűnik, hogy tényleg működik. Természetesen a kommentelők közül nem mindenki értett egyet a különleges trükkel, például egyesek szerint a brokkoli túlságosan túlfő, ha így készítik el.

Ezenfelül a vízben marad a tápanyagok nagy része. Ez valóban így van, de ha levest vagy mártást készítünk a brokkoliból, akkor a tápanyagban gazdag víz sem fog kárba vészni, hiszen azt is felhasználjuk.

A videót megtekintők egyébként arra is rámutattak, hogy egyes embereknek gyomor-bélrendszeri betegségük miatt muszáj túlfőtt és pépes zöldségeket fogyasztaniuk.

Te kipróbálnád a videóban bemutatott trükköt?

Forrásunk volt.


Még több konyhai trükk:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...