Így lesz vajpuha a brokkolid akkor is, ha nem szeded rózsáira

Tudtad, hogy nem kell a brokkolit rózsáira szedni ahhoz, hogy vajpuhára tudd főzni őket? Ha nem, akkor most lerántjuk a leplet egy szuper trükkről, amit tuti imádni fogsz!

Az internet már lassan túlcsordul a furábbnál furább konyhai trükköktől és praktikáktól, ami azért rossz, mert, így egyre nehezebb olyan technikákra bukkanni, amik valóban működnének. Mi azonban nemrég belefutottunk egy videóba, ami alapján úgy tűnik, hogy a brokkoli főzésére akad egy sokkal egyszerűbb módszer, mint amit eddig használtunk. Íme!

Úgy tűnik, hogy eddig rosszul főztük a brokkolit

A brokkolifőzési trükköt eredetileg a The Gooch nevű felhasználó mutatta be egy videóban a Facebookon. A felvételen az látszik, hogy a brokkolifejet fejjel lefelé teszik bele a forrásban lévő vízbe, a zöldség szára köré pedig alufóliát tekernek. A videóból az is kiderült, hogy a brokkoli méretétől függően körülbelül tizenkét percig kell így főzni a zöldséget.

És, ami a legjobb, hogy ezzel a technikával hihetetlenül vajpuha zöldséget kapunk, anélkül, hogy rózsáira szedtük volna a zöldséget.

@carbiecara This hack is life #broccolihack #tiktokviral #fyp #fypuk #SixNationsRugby #JDAirMaxMode #GameTok ♬ Monkeys Spinning Monkeys - Kevin MacLeod & Kevin The Monkey

Az említett videó aztán lassan elterjedt az interneten, majd egyre több otthoni séf kezdte el kipróbálni a technikát, ami a videók alapján úgy tűnik, hogy tényleg működik. Természetesen a kommentelők közül nem mindenki értett egyet a különleges trükkel, például egyesek szerint a brokkoli túlságosan túlfő, ha így készítik el.

Ezenfelül a vízben marad a tápanyagok nagy része. Ez valóban így van, de ha levest vagy mártást készítünk a brokkoliból, akkor a tápanyagban gazdag víz sem fog kárba vészni, hiszen azt is felhasználjuk.

A videót megtekintők egyébként arra is rámutattak, hogy egyes embereknek gyomor-bélrendszeri betegségük miatt muszáj túlfőtt és pépes zöldségeket fogyasztaniuk.

Te kipróbálnád a videóban bemutatott trükköt?

Forrásunk volt.


Még több konyhai trükk:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...