Főztél már így brokkolit? Ha még nem, most minden megváltozik

Egyetlen videó elég volt, hogy nem kevés ember átgondolja a brokkolifőzési szokásait. Te próbáltad már ezt a módszert?

A brokkoli rendkívül egészséges zöldség, és még csak nem is unalmas, hiszen sokféleképpen el lehet készíteni. Lehet a brokkolit főzni, sütni, rántani, egy dolog azonban minden eljárásban közös: a brokkolit rózsákra kell bontani. Joe Wicks, vagyis a The Body Coach szerint azonban létezik ennél jobb módszer is!

Akárcsak a krumplihámozás, a brokkoli felaprítása is egy elkerülhetetlen és hosszadalmas művelet volt a főzés során – egészen mostanáig. Joe Wicks ugyanis Instagram-oldalán megosztotta a brokkolis carbonara receptjét, amiért a követői rajonganak, de nem csak az étel miatt. Ő ugyanis ahelyett, hogy előre feldarabolná a zöldséget, egyben teszi a forró vízbe a brokkolit, és csak a kivétel után bontja szét.

Bár egy apró módosításról van csak szó a megszokott folyamatban, rengeteg szanaszét repülő brokkolidarabkát és az ezzel járó takarítást lehet a módszerrel megspórolni. Nincs többé brokkoli a turmix mögött és más eldugott helyeken! Bár lehet, hogy valakinek ez teljesen magától értetődő volt eddig is, azért a kommentek és a saját tapasztalataink alapján elmondhatjuk, hogy eddig kevéssé volt elterjedt ez a módi. Köszönjük, Joe!

Forrásunk volt


További konyhai trükkös cikkeket itt találsz:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...