Főztél már így brokkolit? Ha még nem, most minden megváltozik

Egyetlen videó elég volt, hogy nem kevés ember átgondolja a brokkolifőzési szokásait. Te próbáltad már ezt a módszert?

A brokkoli rendkívül egészséges zöldség, és még csak nem is unalmas, hiszen sokféleképpen el lehet készíteni. Lehet a brokkolit főzni, sütni, rántani, egy dolog azonban minden eljárásban közös: a brokkolit rózsákra kell bontani. Joe Wicks, vagyis a The Body Coach szerint azonban létezik ennél jobb módszer is!

Brokkolis rizs

Egy diétás receptben találkoztam a brokkolis kölessel, de átalakítottam a receptet, mert nem szeretem a kefirt. Én tojást használtam helyette. Amikor pedig nem volt itthon köles, barna ...

Lazac brokkolival

Nyaranta hatalmasat nőnek a gyerekek, így ebben az időszakban kiváltképp nagy szükségük van a vitaminokra, ásványi- és egyéb eredetű tápanyagokra. A szülők, mondván, hogy szünidő ...

Akárcsak a krumplihámozás, a brokkoli felaprítása is egy elkerülhetetlen és hosszadalmas művelet volt a főzés során – egészen mostanáig. Joe Wicks ugyanis Instagram-oldalán megosztotta a brokkolis carbonara receptjét, amiért a követői rajonganak, de nem csak az étel miatt. Ő ugyanis ahelyett, hogy előre feldarabolná a zöldséget, egyben teszi a forró vízbe a brokkolit, és csak a kivétel után bontja szét.

Bár egy apró módosításról van csak szó a megszokott folyamatban, rengeteg szanaszét repülő brokkolidarabkát és az ezzel járó takarítást lehet a módszerrel megspórolni. Nincs többé brokkoli a turmix mögött és más eldugott helyeken! Bár lehet, hogy valakinek ez teljesen magától értetődő volt eddig is, azért a kommentek és a saját tapasztalataink alapján elmondhatjuk, hogy eddig kevéssé volt elterjedt ez a módi. Köszönjük, Joe!

Forrásunk volt


További konyhai trükkös cikkeket itt találsz:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...