Nyersen, sülve, főve – Így edd a brokkolit minden formájában

A zölden rügyekbe boruló brokkoli egészen sokszor megfordul egy átlagos konyhában: persze ez még nem jelenti azt, hogy sokszínűen. Ha meguntuk a krémlevest, akkor itt az ideje, hogy megtanuljuk kihasználni a zöldség minden adottságát.

Gyerekként utáljuk, aztán benő a fejünk lágya, és rájövünk, hogy milyen isteni zöldség is igazából a brokkoli. De tényleg eljuthatunk erre a megvilágosodási pontra, ha mindig csak krémlevessé pépesítjük szegény zöld rózsákat? Bajosan – kivéve, ha túllépünk a puhára főzés és turmixolás egyszerű, bár unalmas technikáin, és elkezdünk kísérletezni a brokkoli elkészítésével. Erre ugyanis rengeteg mód adott.

Nézd meg galériánkban a brokkoli izgalmas elkészítési módjait:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több okos konyhai tipp vár:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...