Nyersen, sülve, főve – Így edd a brokkolit minden formájában

A zölden rügyekbe boruló brokkoli egészen sokszor megfordul egy átlagos konyhában: persze ez még nem jelenti azt, hogy sokszínűen. Ha meguntuk a krémlevest, akkor itt az ideje, hogy megtanuljuk kihasználni a zöldség minden adottságát.

Gyerekként utáljuk, aztán benő a fejünk lágya, és rájövünk, hogy milyen isteni zöldség is igazából a brokkoli. De tényleg eljuthatunk erre a megvilágosodási pontra, ha mindig csak krémlevessé pépesítjük szegény zöld rózsákat? Bajosan – kivéve, ha túllépünk a puhára főzés és turmixolás egyszerű, bár unalmas technikáin, és elkezdünk kísérletezni a brokkoli elkészítésével. Erre ugyanis rengeteg mód adott.

Nézd meg galériánkban a brokkoli izgalmas elkészítési módjait:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több okos konyhai tipp vár:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...