Meglepő, mennyire hamar kinyithatnak a brit teraszok

Nagy-Britanniában elkezdődtek a lazítások, és már azt is tudjuk, mikor nyithatnak a vendéglátóhelyek. Közel a dátum!

A Nagy-Britanniában élők szép lassan fellélegezhetnek: a napokban ugyanis bejelentették, hogy a szigetországban április 12-én megnyithatnak azok a vendéglátóhelyek, amelyek rendelkeznek teraszos helyiséggel. Ezek közé tartoznak az éttermek, presszók, kávézók és a cukrászdák is. Azoknak a vendéglátóhelyeknek, amelyek nem rendelkeznek terasszal, további egy hónapot kell még várniuk - ez a Daily Mail cikke szerint a brit éttermek felét érinti jelenleg. 

A terasszal rendelkező helyek áprilisban megnyithatnak

A következő fontos dátum a britek életében: június 21. Ekkor újraindul a turizmus is, és ekkortól működhetnek ismét az éjszakai szórakozóhelyek, sőt, a rendezvények létszámát érintő korlátozásokat is ekkorra tervezik feloldani. Persze mindezek csak akkor valósulhatnak meg, ha a járvány leküzdésére kitűzött célok is a kormány által eltervezettek szerint haladnak. 

Valószínűleg a briteknél is hasonló tumultusra lehet majd számítani, mint az olaszoknál, ahol már első nap telt házzal üzemeltek a vendéglátóhelyek.


Mi történik most a vendéglátásban? Ezek a cikkek is érdekesek lehetnek:

Forrásunk volt.

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...