Ilyen volt a vendéglátóhelyek nyitónapja a briteknél

Hétfőn végre kinyithattak a brit kocsmák, éttermek teraszai és szabadtéri helységei, a közösségi terek pedig azonnal megteltek élettel.

A brit kormány által kidolgozott részletes nyitási menetrendnek megfelelően, hétfőtől minden bolt kinyithatott Angliában, emellett azok a vendéglátóhelyek is újra fogadhattak vendégeket, amelyek meg tudják oldani a szabadtéri felszolgálást. Ennek köszönhetően tegnap rengeteg étterem, kávézó és kocsma nyithatott ki újra a hosszú korlátozások után a briteknél.

Teljesen megteltek a vendéglátóhelyek a briteknél

Mivel a britek hosszú hónapok óta bezárva éltek, hatalmas örömmel töltötte el őket, hogy újra beülhetnek egy pofa sörre, vagy egy étteremben vacsorázhatnak a barátaikkal. Pillanatok alatt megteltek a helyek, a Sohóban például olyan tömeg jött össze a hétfő ellenére, ami még az angol fővárosban sem gyakori. Coventryben pedig, a zord időjárás ellenére is több mint egy kilométeres sor alakult ki egy kocsma előtt az alábbi Facebook-bejegyzés szerint.

Így ünnepelték a britek az újranyitást

A következő fontos dátum a britek életében: június 21. Ekkor újraindul a turizmus is, és ekkortól működhetnek ismét az éjszakai szórakozóhelyek, sőt, a rendezvények létszámát érintő korlátozásokat is ekkorra tervezik feloldani.

Hömpölygött a tömeg az utcákon

Mi történik most a vendéglátásban? Ezek a cikkek is érdekesek lehetnek:

Forrásunk volt.

Fotók: MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...