Így találkozott a karamellizált cukros crème brûlée a brie-sajttal

Egyetlen recept, amivel kimaxolhatod az őszi kuckózást, a sajtimádatot és az édesség utáni ácsingózást is. Ráadásul exkluzív, randira is pazar, de egyedül is elbánsz vele. Fix boldogsághormon-bomba!

Most csakis a közhelyesnek mondható mondatot tudjuk ismételgetni: ha csak egy vendégváró/önkényeztető tapast/nassolnivalót készítesz el az ősszel, akkor ez legyen az! A mi brie brûlée-nk úlmutat a hagyományoson, mi az hogy, egyenesen exkluzívnak mondanánk: a krémes, sült brie sajt és a tetején karamellizált cukor kenhető duója szezonális gyümölcsökkel érkezik: édes-sós ízek, krémes-roppanós textúrák találkozása csak itt, csak neked és annak, akivel hajlandó vagy megosztani.

Brie brulée, recept a képen! / Fotók, videó és recept: Gerzsenyi Flóra

Flóra mindössze hat hozzávalót vetett be a tökéletes eredmény érdekében:

füge, szeder, szőlő, brie sajt, barnacukor és jó minőségű roppanós keksz került a kezei közé, hogy pikkpakk az ősz egyik legextrább délutáni/esti mártogatósát varázsolja belőle. A tetejét ér kiskanállal ütögetni, mint Amélie!

Brie brulée, recept a képen! / Fotók, videó és recept: Gerzsenyi Flóra

Hogy hogyan készül a brie brulée?

Tényleg semmi extra nincs benne, egy kerek brie-sajt tetejéről levágjuk a kérget, betoljuk a sütőbe mintegy 8 percre, közben egy szép tálalódeszkán elrendezzük az őszi gyümölcsöket és a kekszeket. Miután megolvadt a sajtunk teteje, megszórjuk barnacukorral a tetejét, és kézi lángszóróval vagy a sütő grill fokozatán ropogósra, aranybarnára karamellizáljuk.

Nézd meg a folyamatot videón is:

Jöhet a cukortető-kopogtatás és tunkolás!

A brie brulée receptjét itt találod. Készítsd el, és dobd fel vele a napodat! Vagy másét...

Fotók, videó és recept: Gerzsenyi Flóra

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket is készítsd el:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...