Brazil kávékalandok mazsolás sütivel

Brazil arabica kávé és mazsolás süti. Egy új ízharmónia. Bemutatjuk a Brazil Estate kávét, melyhez mazsolás édességeket készítettünk nektek. (x)

Múlt héten az Omnia Reserve single origin szemes kávék közül a 100%-os typica arabica Huila Colombia területszelektált terméket mutattuk be, melyhez cseresznyés ízesítésű süteményeket készítettünk nektek. Most Brazíliába kalauzolunk titeket, pontosan a Sao Vincente és Santa Helena ültetvényekre. Itt megkóstoljuk a Mundo Novo és Catuai arabica fajtákból készített kávét, melyeket a napon való szárítás után fa silókban – helyi nevükön tulhákban – pihentettek nekünk. Hozzá Omnia Reserve szakácsunk mazsolás sütijeit kóstoljuk.

Mazsolás scoones recept

A brazil arabica kávé könnyed gyümölcsösségéről és enyhén édeskés ízéről ismerhető fel. Ez a kávé egy igazi kuriózum, hiszen egyetlen család birtokáról származik, a szomszédos Sao Vincente és Santa Helena ültetvényekről, amelyek mérete együtt 260 hektár. Az átlag 1100 méter magasan fekvő termőterületen a kávészemeket későn szüretelik, amikor a kávécseresznyék sötétpiros színt érnek el, és húsuk szinte mézédessé válik.

Rumos-mazsolás trüffel recept

A zöldkávéra jellemző ízjegyek - kóstolási jegyzet André Hoikins Master Blendertől:

Könnyed, kellemesen savas kávé friss gyümölcsösséggel, édesbe hajló befejezéssel. Finom pörköléssel hagyjuk érvényesülni a kávé természetes adottságait.

A birtokon a feldolgozás során zöld és száraz szemeket áztatással választják el, a nehezebb szemek lesüllyednek, azok héját lehántják. Ezután következik a pár napos szárítás, majd a szemeket még legalább két hétig pihentetik fa silókban.

A család 1965-ben és 1969-ben vásárolta a két szomszédos ültetvényt, jelenleg a harmadik generáció viszi tovább az örökséget. Ültetvényeik átlag életkora 20 év, ezek felújítását két éve kezdték meg metszés révén, helyenként újratelepítéssel. Mivel a birtok rendkívül meredek, így kevéssé tudják gépesíteni, mint a jókora kiterjedésű Minais Gerais állam más területeit, ráadásul a Guaxaupé régió legmagasabb pontján fekszik, a lassú érés így kivételes minőségű, nagy kávészemeket biztosít, amelyek június közepétől egészen augusztusig szüretelhetőek. (x)

Tudj meg többet az Omnia Reserve single origin szemes kávéiról itt!

A Kávézz! rovat további cikkeit itt találod!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...