Borzalmas körülmények között tartott malacokat talált a Nébih

Azonnali hatállyal függesztette fel egy illegális sertéstelep működtetését a Nébih. A telepen tartott állatok egészségügyi állapota ismeretlen volt. 

55 illegálisan tartott sertést találtak a Nébih szakemberei az egyik Pest megyei állattartó telepen. A nem bejelentett telepen tartott állatokat moslékkal etették, amellyel az Európai Unió tagállamaiban - így Magyarországon is - szigorúan tilos az élelmiszertermelő haszonállatokat etetni.
A Nébih értesítése alapján a területileg illetékes járási hivatal forgalmi korlátozást és csaknem 1 tonna melléktermék ártalmatlanítását rendelte el, amelyet a telepen fellelhető műanyag hordókban, illetve földbe ásott tárolókban tartottak. A telepen azonnali hatállyal forgalmi korlátozást, továbbá a melléktermék ártalmatlanítását rendelte el az érintett telepen.
A Nébih a továbbiakban felhívta a figyelmet arra is, miért tilos moslékkal etetni az élelmiszernek szánt haszonállatokat. A moslék, ideértve minden emberi fogyasztásból megmaradt élelmiszerhulladék fertőzésközvetítő anyag lehet, amely veszélyes, járványokat okozó baktériumokat is tartalmazhat.

via: Nébih

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...