Tokányt millió módon lehet készíteni, mondhatni ahány ház, annyi szokás. A borsos tokány egyfajta alaprecept, amit számtalan módon lehet színesíteni, kipróbálhatod szinte bármilyen hússal vagy plusz zöldséggel. Ezt a receptet 50 perc alatt elkészítheted, mutatjuk is, mi kell hozzá!
Hozzávalók 4 főre: 25 dkg sertéscomb, 15 dkg kolozsvári szalonna, 1 közepes db vöröshagyma, 2 közepes db paradicsom, 2 közepes db tv paprika, 5 dl víz, 1 csapott evőkanál finomliszt, bors ízlés szerint, só ízlés szerint
A tokányok alapja a szalonna, amit kockára vágva kisütünk. Minden, ami ezek után következik, változhat, kivéve ezt.
A kisült szalonnához adjuk a kockára vágott hagymát is, amit üvegesre párolunk.
Majd jöhet a csíkokra vágott hús, ez az, ami miatt a tokány a tokány nevet kapta. Fehéredésig süssük, majd ízlésünknek megfelelően sózzuk és borsozzuk.
Az ugyancsak kockára vágott paradicsomot és paprikát is a húshoz adhatjuk, majd addig főzzük, míg levet ereszt, és picit elkezdi elfőni.
Ekkor öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi a húst. Majd közepes lángon hagyjuk, hogy a víz jelentős része elfőjön.
A legvégén még egy evőkanál lisztet szórunk a tokányra, amit jól elkeverünk, hogy ne legyen csomós. Köretként tésztát vagy nokedlit kínáljunk hozzá.
Próbáld ki ezeket is!
A teljes receptet itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd el valakinek, akinek szerinted tetszene!
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!
Ezeket a recepteket is érdemes ellesned: