Készíts otthon isteni borsmentás hajápolókat

A borsmenta nemcsak a konyhában szuperál, de a fürdőszobánkban is, ahol remek hajápolókat készíthetünk belőle.

A borsmenta a számos mentafaj egyike, szára lilás-pirosas, zöld, csipkés szélű levele pedig erős borsmentaillatot áraszt. A levelekből készült tea serkenti az emésztést, és megfázás, influenza ellen is hatásos, ezenkívül görcsoldó, nyugtató hatása is ismert. Ételekben felhasználható húsok töltelékéhez, fűszerezéshez, szószokban, szirupként elkészítve fagylalt- vagy salátaöntetekhez. Szárítva megvásárolható gyógynövényboltokban vagy patikákban. Ezen kívül pedig remekül felhasználható olaj formájában, mely remek megoldást nyújthat haj- és fejbőr problémáidra. A Marie Claire összeszedett néhány szuper receptet borsmentával , melyet akár te is tesztelhetsz otthon.

Készíts otthon isteni borsmentás hajápolókat

Élénkítsd fel a fejbőröd

  • 125 ml kasztíliai szappan
  • 125 ml szűrt vagy desztillált víz
  • 2 teáskanál jojobaolaj (elhagyható)
  • 10 csepp rozmaring-illóolaj
  • 5 csepp borsmenta-illóolaj

Egy flakonba öntsd bele a hozzávalókat, adj hozzá desztillált vizet, majd rázd alaposan össze. Kész is a samponod, amitől nemcsak a fejbőröd, de te is felfrissülsz.

Radírozz!

  • 2 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál jojobaolaj
  • 1 evőkanál méz
  • 2-3 csepp borsmenta-illóolaj

Keverd össze a hozzávalókat, vizezd be a hajad, majd pár percen keresztül gyengéden masszírozd át a fejbőrt! Utána moss hajat a megszokott módon. A radírozásnak köszönhetően megtisztul a fejbőr, fellélegezhetnek az eltömődött pórusok, és serken a hajnövekedés.

Illóolajként is fantasztikus

Egy csodás hajpakolás

  • fél avokádó
  • fél csésze olíva- vagy avokádóolaj
  • 5 csepp borsmenta-illóolaj

Az avokádót törd össze, keverd hozzá az olajakat. Moss hajat, majd tedd fel a maszkot a hajszálak végeire, illetve ha szükséges, az egész hajadra. Hagyd hatni húsz percig, majd meleg vízzel öblítsd ki! A pakolással eléred, hogy hajad visszanyerje nedvességét.


Még több életmód cikk:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...