Készíts otthon isteni borsmentás hajápolókat

A borsmenta nemcsak a konyhában szuperál, de a fürdőszobánkban is, ahol remek hajápolókat készíthetünk belőle.

A borsmenta a számos mentafaj egyike, szára lilás-pirosas, zöld, csipkés szélű levele pedig erős borsmentaillatot áraszt. A levelekből készült tea serkenti az emésztést, és megfázás, influenza ellen is hatásos, ezenkívül görcsoldó, nyugtató hatása is ismert. Ételekben felhasználható húsok töltelékéhez, fűszerezéshez, szószokban, szirupként elkészítve fagylalt- vagy salátaöntetekhez. Szárítva megvásárolható gyógynövényboltokban vagy patikákban. Ezen kívül pedig remekül felhasználható olaj formájában, mely remek megoldást nyújthat haj- és fejbőr problémáidra. A Marie Claire összeszedett néhány szuper receptet borsmentával , melyet akár te is tesztelhetsz otthon.

Készíts otthon isteni borsmentás hajápolókat

Élénkítsd fel a fejbőröd

  • 125 ml kasztíliai szappan
  • 125 ml szűrt vagy desztillált víz
  • 2 teáskanál jojobaolaj (elhagyható)
  • 10 csepp rozmaring-illóolaj
  • 5 csepp borsmenta-illóolaj

Egy flakonba öntsd bele a hozzávalókat, adj hozzá desztillált vizet, majd rázd alaposan össze. Kész is a samponod, amitől nemcsak a fejbőröd, de te is felfrissülsz.

Radírozz!

  • 2 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál jojobaolaj
  • 1 evőkanál méz
  • 2-3 csepp borsmenta-illóolaj

Keverd össze a hozzávalókat, vizezd be a hajad, majd pár percen keresztül gyengéden masszírozd át a fejbőrt! Utána moss hajat a megszokott módon. A radírozásnak köszönhetően megtisztul a fejbőr, fellélegezhetnek az eltömődött pórusok, és serken a hajnövekedés.

Illóolajként is fantasztikus

Egy csodás hajpakolás

  • fél avokádó
  • fél csésze olíva- vagy avokádóolaj
  • 5 csepp borsmenta-illóolaj

Az avokádót törd össze, keverd hozzá az olajakat. Moss hajat, majd tedd fel a maszkot a hajszálak végeire, illetve ha szükséges, az egész hajadra. Hagyd hatni húsz percig, majd meleg vízzel öblítsd ki! A pakolással eléred, hogy hajad visszanyerje nedvességét.


Még több életmód cikk:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...