Borbás Marcsi elmondta őszinte véleményét az Ország Tortájáról

Borbás Marcsi, a Szent István Nap egyik nagykövete nemrég beleshetett az Ország Tortája győzteshez, a Levendula és Kert Cukrászdába, ahol a Spicces füge respektus névre keresztelt nyertes sütemény alkotóival beszélgetett. A nagyközönség augusztus 19-től tudja majd megkóstolni a süteményt a Magyar Ízek Utcájában a Várkert Bazárban és az Országtorta Ponton, ahol a korábbi évek első helyezettjei is elérhetőek lesznek.

2023-ban a Levendula és Kert Cukrászda nyerte el az Ország Tortája elismerést. A 2011 óta megrendezett megmérettetésen a Magyar Cukrász Ipartestület a nemzetközi trendeket megtörve, a magyar hagyományok felé irányította a versenyt, a hungarikumokból és nemzeti értékekből összeállított alapanyagkosárból minimum egyet fel kellett használniuk a nevezőknek. A nyertes kreációnál, a Spicces füge respektusnál a jó minőségű tokaji aszú köszön vissza.

Borbás Marcsi elmondta őszinte véleményét az Ország Tortájáról

A torta mandulalisztes vajas piskótából, sóskaramellás mousse rétegből és egy kakaóbab töretet is tartalmazó diós-karamellás ropogósból áll, a különleges ízvilágot a tokaji aszús, meggyes fügezselé és az akácmézes fehércsokis ganache adja, amelyet egy diós morzsás, de mégis ropogós textúrájú süteménytészta koronáz meg.

A győztes tortát Lakatos Pál (Levendula és Kert Cukrászda) álmodta meg, aki beavatta Borbás Marcsit a készítés fázisaiba.

Számos színes és ízletes gasztrokaland várja a Szent István-napi rendezvénysorozatra kilátogatókat például a Csárdafesztiválon és a Magyar Ízek Utcájában.

A Szent István Nap rendezvényeinek keretében, az Ország Tortáját a Spicces füge respektust, és a Kikelet fantázianevű Cukormentes Tortát augusztus 19-től, a Magyar Ízek Utcájában a Várkert Bazárban, valamint a Vígadó Pianonál felállított Oroszágtorta Ponton lehet kóstolni. Utóbbi helyszínen az előző évek nyertes kreációi is felsorakoznak, így többek között a Pándi Meggy, a Szilvásgombóc és az Őrség Aranya is. A részletes programról a szentistvannap.hu oldalon lehet tájékozódni.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...