Megvan, melyik bor a legfinomabb a Nébih szerint

Megvan, melyik aszút érdemes választanunk, ha ajándékot keresünk születésnapra, évfordulóra vagy a közelgő ünnepekre. Új Szupermenta termékteszt a Nébihtől!

17, széles körben elérhető ötputtonyos, 2016-2018-as évjáratú aszúbort vizsgált a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Szupermenta terméktesztjén. A borok hatósági, laboratóriumi és kedveltségi szempontból is mindenben megfeleltek – írja a Pénzcentrum.

Megvan, melyik bor a legfinomabb a Nébih szerint

Tudtad?

A Tokaji borvidék leghíresebb bora a tokaji aszú, melynek különlegessége, hogy a megfelelő körülmények között nemes rothadást előidéző gomba, a Botrytis cinerea hatására nemesen, tőkén aszúsodott, és szüretkor kizárólag kézzel szedett szőlőbogyókból készül.

Mintegy 40 paramétert vizsgáltak a szakemberek

Megmérték többek között a termékekben a glicerin és a tartósítószerek mennyiségét, valamint az alkohol- és cukortartalmat is. Ez utóbbi az aszúborok egyik legfontosabb paramétere. Általánosságban elmondható, hogy a vizsgált borok beltartalmi és élelmiszerbiztonsági jellemzői megfeleltek az előírásoknak.

A jelölésvizsgálat sem tárt fel hiányosságokat, mindegyik borászati termék eleget tett a jogszabályokban és a vonatkozó termékleírásban előírtaknak.

A kedveltségi vizsgálat eredménye szerint:

1.) a Pauleczki Tokaji Muscat Lunel Aszú (2017) végzett az első helyen

2.) Sárga Borház Tokaji Aszú (2017) lett a második

3.) és az SZM Sommelier Tokaji Aszú (2017) lett a harmadik.

További részlet itt!

Címlapfotó.

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...