4 meglepő étel a gulyáson túl, amit bográcsban sokkal finomabb

Ki mondta, hogy a kert, az udvar legragyogóbb csillaga kizárólag a gulyásra, a paprikás krumplira és a vörösboros pörköltre vethető be? A bogrács multifunkcionalitásáról szólunk most.

Még kertnek vagy hétvégi háznak sem kell lennie ahhoz, hogy a szekrényben, spezjban, tárolóban figyeljen a magyar nyarak egyik legkedvesebb eszköze: a bogrács. A minden családot, társaságot összehozó üst, amiben rendszerint igazi pásztorételek készülnek, vagy speciálisabb, felfelé szűkülő változatában halászlé. Pedig a bogrács, konyhánk egyik legősibb főzőedénye más finomságok készítésére is alkalmas, még akkor is, ha eddig mindig a biztonságos zónában lépdeltünk a használatakor.

Nézd meg galériánkban a bográcsozható ínyencségeket:

Néhány recept, ami rotyoghat a bográcsodban:

Klasszik lángos

Közeleg a nyár. Hiányzik a strand és vele együtt a lángos is? Végy egy felfújható medencét, tedd ki az erkélyre, a lángost süsd meg a recept alapján, és élvezd ki minden pillanatát!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több nyári ötlet a konyhába/kertbe:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...