A Bocuse d' Or világdöntőjén jó esélyekkel indul a magyar csapat

Január végén rendezik meg a Bocuse d’ Or lyoni döntőjét, amin a magyar Bocuse csapat is részt vesz, Dalnoki Bence vezetésével. Az európai válogatón elért előkelő második hely után reményteljes a döntőben való kiváló szereplés is.

A világdöntőt kétévente rendezik meg a francia fővárosban, és a magyar csapat már egy ideje gőzerővel készül a Hungexpón kialakított tankonyhában. Munkájukat 20 lelkes szakácstanonc is nyomon követi, hogy a felhalmozott tudást átadják. A coach szerepében Széll Tamás, míg a commis szerepében Nyikos Patrik áll. A csapat tagjai hetente 6 napot töltenek a konyhában, a verseny típusfeladatait jól begyakorolva.

A magyar csapat 2022 márciusában

A megszokott módon két ételt kell készíteniük a csapatoknak. Az első egy látványos tál, amit először egyben, majd tányérra tálalva kell prezentálni. Kötelező elem lesz az ördöghal, a fekete kagyló és a Szent Jakab kagyló, ezek az alapanyagok néhány hete már ismertek.

Szeretjük az ördöghalat. Fehér húsú, egyszerű, tiszta ízű, és ha nagyon jól van elkészítve, szaftosabb, mint bármelyik másik hal. Nyilván a tengeri alapanyagok hátrányt jelentenek a közép-európai, és előnyt az északi országok számára, hiszen a mi konyhánkra nem jellemzőek, de ez természetesen nem gátolhat bennünket a céljaink elérésében

– mondta Dalnoki Bence.

A másik feladat egy egészen innovatív tányértéma, ugyanis gyerekmenüt kell készíteni, egészen pontosan 3 fogást 15 főre. Mindegyik fogásnak kell tököt tartalmaznia, egy vegán előételt kell mutatni, a főétel kötelező eleme pedig a tojás. Dalnoki Bence bizakodó, de elmondása szerint a 45 tányér étel elkészítése tartogat kihívásokat.

A magyar csapat a második versenynapon, másodikként kezdhet neki a főzésnek, vagyis január 23-án 8 óra 13 perckor már izgulhatunk mi is.

Forrásunk volt.

Cimlapfotó.


Ezek a cikkek is érdeklehetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek