A világdöntőt kétévente rendezik meg a francia fővárosban, és a magyar csapat már egy ideje gőzerővel készül a Hungexpón kialakított tankonyhában. Munkájukat 20 lelkes szakácstanonc is nyomon követi, hogy a felhalmozott tudást átadják. A coach szerepében Széll Tamás, míg a commis szerepében Nyikos Patrik áll. A csapat tagjai hetente 6 napot töltenek a konyhában, a verseny típusfeladatait jól begyakorolva.
A megszokott módon két ételt kell készíteniük a csapatoknak. Az első egy látványos tál, amit először egyben, majd tányérra tálalva kell prezentálni. Kötelező elem lesz az ördöghal, a fekete kagyló és a Szent Jakab kagyló, ezek az alapanyagok néhány hete már ismertek.
Szeretjük az ördöghalat. Fehér húsú, egyszerű, tiszta ízű, és ha nagyon jól van elkészítve, szaftosabb, mint bármelyik másik hal. Nyilván a tengeri alapanyagok hátrányt jelentenek a közép-európai, és előnyt az északi országok számára, hiszen a mi konyhánkra nem jellemzőek, de ez természetesen nem gátolhat bennünket a céljaink elérésében
– mondta Dalnoki Bence.
A másik feladat egy egészen innovatív tányértéma, ugyanis gyerekmenüt kell készíteni, egészen pontosan 3 fogást 15 főre. Mindegyik fogásnak kell tököt tartalmaznia, egy vegán előételt kell mutatni, a főétel kötelező eleme pedig a tojás. Dalnoki Bence bizakodó, de elmondása szerint a 45 tányér étel elkészítése tartogat kihívásokat.
A magyar csapat a második versenynapon, másodikként kezdhet neki a főzésnek, vagyis január 23-án 8 óra 13 perckor már izgulhatunk mi is.
Ezek a cikkek is érdeklehetnek: