Így készült a magyar csapat derelyéje a Bocuse d'Oron

Veres István és csapata a lyoni Bocuse d'Oron töltött derelyéjét készített az elviteles dobozába, amelyet fehérparadicsom-szósszal, grillezett paradicsommal és garnéla bisque-kel egészítettek ki. Lássuk a varázslatos fotókat!

A Bocuse d'Or elviteles menüdobozát a versenyzőknek kellett megtervezni, kizárólag növényi alapanyagokból, azzal a kikötéssel, hogy a csomagolás legyen újrahasználható is. Ezt a komplex kérést a magyar csapat igen kreatív módon oldotta meg.

A dobozba garnélával töltött derelye került fehérparadicsom-szósszal, grillezett paradicsommal és garnéla bisque-kel, melynek elkészítéséről Fekete Antonio készített fotósorozatot.

Fotók: Magyar Bocuse d'Or Akadémia, Fekete Antonio Designfood


Magyar büszkeségek a gasztronómiában:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...