Véget értek a Bocuse d'Or magyar csapatának időmérő edzései

Csütörtökön áll be a Bocuse d'Or versenykonyhájába a magyar csapat, a hónapokig tartó edzések és készülődés után a versenyzők megtartották utolsó időmérőjüket is.

Vasárnap megtörtént a magyar Bocuse d’Or csapat utolsó időmérő edzése, legközelebb a versenyen, éles helyzetben készül el a két versenyétel.

Dalnoki Bence és csapata hónapok óta készül a csütörtöki megmérettetésre (Fotó: Magyar Bocuse d'Or Akadémia)

A héten eldől, kik lesznek Európa legjobbjai a világ legrangosabb szakácsversenyén, illetve melyik az a tíz csapat, amelyik ott lesz Lyonban a világdöntőben 2023 januárjában. A magyar csapat nagyon nagy koncentrációt, teherbírást és kreativitást igénylő heteken, hónapokon van túl. Októberben került megrendezésre a magyar döntő, amelyen magabiztos győzelemmel Dalnoki Bence és Nyikos Patrik állhatott a dobogó legfelső fokára. Felkészülésük a hazai rendezésű európai válogatóra szinte rögtön a magyar döntő után megkezdődött.

A csapat kiegészült Széll Tamással, mint coach-csal, valamint Szulló Szabinával, mint presidenttel, de a felkészülésben részt vett Molnár Bence is, akit az előző versenyszezonban Veres István commis-jaként ismertünk meg.

A magyar csapat a szokott módon a Hungexpo területén található Bocuse d’Or versenykonyhában készült a megmérettetésre, átlagosan heti hat napot. A felkészülés során előkészítő, illetve timing jellegű gyakorlások váltották egymást, míg a versenyételek elérték végleges formájukat.

Szulló Szabina presidentként, Széll Tamás pedig coach-ként vesz részt a készülésben (Fotó: Magyar Bocuse d'Or Akadémia)

A csapatoknak két ételt kell készíteniük, a hústál kötelező eleme az őzgerinc és -comb, valamint a kacsamáj, a tejföl és a túró, a tányértéma pedig a „tavaszi tányér” fantázianevet viseli, és kötelező fő alapanyaga a burgonya.

A felkészülésben most is számos tanuló részt vett. A következő generációnak óriási lehetőség, hogy bepillantást nyerhetnek egy ilyen kaliberű nemzetközi verseny kulisszái mögé. A szakácstanulók majd a versenyen is bizonyíthatnak, hiszen második commis pozícióra minden csapatnak kisorsolnak egy hazai tanulót.

A magyar csapat a második versenynapon, azaz csütörtökön versenyez majd, aznap a harmadik rajtolóként. A rajt reggel 9-kor lesz, az első versenyétel 14, a második 14 óra 35 perckor kerül a zsűri elé. Eredményhirdetés a második versenynapon 18 órakor lesz.

Címlapkép: Magyar Bocuse d'Or Akadémia

Legújabb receptek

Marhahúsos empanada

Spanyolországban és a dél-amerikai országokan honos finomság az empanada, amelynek tradicionális verziója szaftos marhahúsraguval készül. Az omlós tészta és a fűszeres belső kettőse ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!