Széll Tamás óriási szerepet kapott a Bocuse d'Or világdöntőjén

Új vezetőt kapott a Bocuse d'Or lyoni döntőjére készülő magyar csapat. A fiúkat nem akárki készíti fel a versenyre.

Veres István valamint Molnár Bence és csapata hónapok óta készülnek a Bocuse d'Or döntőjére, melyre eddig Volenter István séf készítette fel őket. A Dining Guide értesülései szerint a csapat új edzője nem más lesz, mint Széll Tamás, a Michelin-csillagos Stand és a Stand 25 éttermek séfje és tulajdonosa. Széll Tamás többször is megmérettette magát a világ legnagyobb gasztronómiai versenyén: 2013-ban első magyar séfként jutott be a Bocuse d'Or TOP 10-es felhozatalába, 2016-ban pedig az eddigi legnagyobb elismerést sikerült elérnie: megnyerte a Bocuse d'Or európai döntőjét. A 2017-es év is óriási versenysikerrel zárult, ekkor a séf és csapata 4. helyezést ért el a világversenyen, valamint két különdíjat, a legjobb hústál és a legjobb plakát közönségdíját is ő vihette haza.

Veres István a Bocuse d'Or európai döntőjén

Bár a Bocuse d’Or Grand Final-t általában januárban rendezik meg, a 2021-es évben a vírushelyzet miatt júniusra ütemezték be a gasztronómiai verseny világdöntőjét. Az októberben, Tallinban rendezett Bocuse d'Or európai döntő közönség nélkül, szigorú biztonsági előírásokat betartva zajlott le, azt pedig egyelőre nem lehet tudni, milyen korlátozások vagy éppen enyhítések mellett lehet majd megrendezni a júniusi döntőt.

Veres István Michelin-csillagos séf és comis-ja, Molnár Bence tehát ezentúl Széll Tamás coach-csal készülnek a júniusi megmérettetésre, a verseny részletes menetét egyelőre azonban még titok övezi. A szervezők február 1-re ígérték a fő alapanyagok kihirdetését (ez az egyik legfontosabb feltétel ahhoz, hogy a csapatok elkezdhessék a versenyre való intenzív felkészülést), a vírushelyzetre való tekintettel azonban a franciák egy kis türelmet kértek a versenyzőktől. A Dining Guide információi szerint a magyar csapat tagjai addig is 'saját kútfőből' dolgoznak, a legnagyobb riválisok pedig nem mások, mint a rendszeresen az élbolyban végző skandináv országok, Franciaország valamint az Egyesült Államok.


Ezek a gasztronómiával kapcsolatos cikkek is érdekelhetnek:

képek forrása: Bocuse d'Or Akadémia

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek