Széll Tamás óriási szerepet kapott a Bocuse d'Or világdöntőjén

Új vezetőt kapott a Bocuse d'Or lyoni döntőjére készülő magyar csapat. A fiúkat nem akárki készíti fel a versenyre.

Veres István valamint Molnár Bence és csapata hónapok óta készülnek a Bocuse d'Or döntőjére, melyre eddig Volenter István séf készítette fel őket. A Dining Guide értesülései szerint a csapat új edzője nem más lesz, mint Széll Tamás, a Michelin-csillagos Stand és a Stand 25 éttermek séfje és tulajdonosa. Széll Tamás többször is megmérettette magát a világ legnagyobb gasztronómiai versenyén: 2013-ban első magyar séfként jutott be a Bocuse d'Or TOP 10-es felhozatalába, 2016-ban pedig az eddigi legnagyobb elismerést sikerült elérnie: megnyerte a Bocuse d'Or európai döntőjét. A 2017-es év is óriási versenysikerrel zárult, ekkor a séf és csapata 4. helyezést ért el a világversenyen, valamint két különdíjat, a legjobb hústál és a legjobb plakát közönségdíját is ő vihette haza.

Veres István a Bocuse d'Or európai döntőjén

Bár a Bocuse d’Or Grand Final-t általában januárban rendezik meg, a 2021-es évben a vírushelyzet miatt júniusra ütemezték be a gasztronómiai verseny világdöntőjét. Az októberben, Tallinban rendezett Bocuse d'Or európai döntő közönség nélkül, szigorú biztonsági előírásokat betartva zajlott le, azt pedig egyelőre nem lehet tudni, milyen korlátozások vagy éppen enyhítések mellett lehet majd megrendezni a júniusi döntőt.

Veres István Michelin-csillagos séf és comis-ja, Molnár Bence tehát ezentúl Széll Tamás coach-csal készülnek a júniusi megmérettetésre, a verseny részletes menetét egyelőre azonban még titok övezi. A szervezők február 1-re ígérték a fő alapanyagok kihirdetését (ez az egyik legfontosabb feltétel ahhoz, hogy a csapatok elkezdhessék a versenyre való intenzív felkészülést), a vírushelyzetre való tekintettel azonban a franciák egy kis türelmet kértek a versenyzőktől. A Dining Guide információi szerint a magyar csapat tagjai addig is 'saját kútfőből' dolgoznak, a legnagyobb riválisok pedig nem mások, mint a rendszeresen az élbolyban végző skandináv országok, Franciaország valamint az Egyesült Államok.


Ezek a gasztronómiával kapcsolatos cikkek is érdekelhetnek:

képek forrása: Bocuse d'Or Akadémia

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...