Ukrajna visszalépett első Bocuse d'Or döntőjétől

Alig egy hét van hátra a Bocuse d'Or európai döntőjéig, most viszont Ukrajna is visszalépett a versenyen való indulástól.

Oroszország után Ukrajna is visszalép a Bocuse d'Or európai döntőjén való indulástól – derül ki a Dining Guide híréből. Az ország most először indult volna a világversenyen – melynek európai döntőjére Budapesten kerül sor – , a háborús helyzet miatt azonban érthető okokból visszalépett a csapat az indulástól.

Folyamatban az előkészítés a 2018-as Bocuse d'Or-on (Fotó: Stefano Guidi/LightRocket via Getty Images)

Március elején Oroszország jelentette be, hogy nem indul az idei versenyen a háború miatt fennálló kiutazási és a logisztikai problémák miatt. Pauline Pistre, a Bocuse d'Or projektmenedzsere szerint várható volt, hogy az aktuális helyzet miatt Ukrajna is visszalép az indulástól.

Mindannyian pontosan értjük és megértjük, hogy a fennálló konfliktusban most más prioritásaik vannak. Szeretnénk egyszersmind kiemelni azt a sok munkát, amit az első versenyszereplésükre való felkészülés során végeztek. Biztosak vagyunk benne, hogy a jövőben visszatérnek hozzánk

– nyilatkozta a gasztronómiai verseny menedzsere.

Ahogy azt a Dining Guide írja, hosszú utat tett meg Ukrajna addig, hogy idén indulhasson a Bocuse d'Or-on. A gasztronómiai portál szerint az ország csatlakozása Jevhhenij Koroljov kezdeményezésére történt, aki egyaránt töltötte be az ukrán Bocuse d'Or egyesület elnöki és alapítói pozícióját is. Ahhoz, hogy az ország indulhasson a versenyen, az indulóknak prezentálnia kellett a lyoni Bocuse d'Or bizottsága előtt országuk gasztronómiai piacának elemzését, ismertetniük kellett a legjobb éttermeket és séfeket, valamint az ukrán gasztronómia lehetőségeit és fejlődési irányát is.

A 2022-es Bocuse d'Or európai döntőjét március 23-24-én rendezik meg a budapesti Hungexpo SIRHA kiállításán.

Címlapkép


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...