Képek a tűzközelből – Így dolgozott a magyar csapat a Bocuse d'Or-on

Idén különösen izgalmas pillanatoknak lehettünk szem- és fültanúi a Bocuse d'Or lyoni döntőjében, a legfeszültebb, aprólékos munkákkal teli momentumokról egy különleges fotósorozatot is bemutatott a Magyar Bocuse d'Or Akadémia.

Ratatouille tarte, garnélával töltött derelye, paradicsomos-epres-bodzavirágos desszert és brazírozott marhastefánia – Ezek az ételek készültek az idei Bocuse d'Or döntőjének magyar boxában, ahol a négyfős csapat (Veres István, Molnár Bence, Széll Tamás és Hamvas Zoltán) minden megpróbáltatást tűrő nyugalommal és több hónapnyi felkészültséggel a hátuk mögött állta a sarat, és végzett az előkelő 11. helyen. A verseny legizgalmasabb pillanatait fotókon örökítette meg a Bocuse d'Or.

Fegyelmezett munka folyik a "csatatéren" (Fotó: MAGYAR BOCUSE D'OR AKADÉMIA)
Gondosan készül a derelye Molnár Bence kezei alatt (Fotó: MAGYAR BOCUSE D'OR AKADÉMIA)

A Bocuse d'Or elviteles menüdobozának fő eleme volt a fentebb látható garnélával töltött derelye fehárparadicsom-szósszal, grillezett paradicsommal és garnéla bisque-kel. Külön érdekesség, hogy a dobozt maguknak a versenyzőknek kellett elkészíteniük kizárólag növényi alapanyagokból. A derelye készítéséről itt láthatsz több fotót.

Fotó: MAGYAR BOCUSE D'OR AKADÉMIA
Széll Tamás coach-ként felügyelte a csapat munkáját (Fotó: MAGYAR BOCUSE D'OR AKADÉMIA)
Készül a brezírozott marhastefánia (Fotó: MAGYAR BOCUSE D'OR AKADÉMIA)
Molnár Bence commis burgonyát készít elő (Fotó: MAGYAR BOCUSE D'OR AKADÉMIA)
Veres István a hústál egyik elemén dolgozik (Fotó: MAGYAR BOCUSE D'OR AKADÉMIA)

A verseny második eleme egy hústál volt, aminek kötelező alapanyaga az egyben brazírozott marhastefánia volt, melyhez a csapat kétféle vegán burgonyaköretet készített: konfitált burgonyát hagymadzsemmel, savanyított kaprilevéllel és kakukkfűvel, valamint egy ropogós burgonyapuffancsot burgonyapürével.

Széll Tamás és a zöld szövegkiemelő esete (Fotó: MAGYAR BOCUSE D'OR AKADÉMIA)
Gyönyörű paradicsomok sorakoznak az asztalon, a háttérben Habsburg György magyar-francia nagykövet figyeli a csapat munkáját (Fotó: MAGYAR BOCUSE D'OR AKADÉMIA)
(Fotó: MAGYAR BOCUSE D'OR AKADÉMIA)
Széll Tamás coach és Jókuti András, a Bocuse d'Or döntőjének egyik műsorvezetője (Fotó: MAGYAR BOCUSE D'OR AKADÉMIA)
Az eredményhirdetés előtti pillanatok (Fotó: MAGYAR BOCUSE D'OR AKADÉMIA)

Magyar sikerek a gasztronómiában:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...