Képek a tűzközelből – Így dolgozott a magyar csapat a Bocuse d'Or-on

Idén különösen izgalmas pillanatoknak lehettünk szem- és fültanúi a Bocuse d'Or lyoni döntőjében, a legfeszültebb, aprólékos munkákkal teli momentumokról egy különleges fotósorozatot is bemutatott a Magyar Bocuse d'Or Akadémia.

Ratatouille tarte, garnélával töltött derelye, paradicsomos-epres-bodzavirágos desszert és brazírozott marhastefánia – Ezek az ételek készültek az idei Bocuse d'Or döntőjének magyar boxában, ahol a négyfős csapat (Veres István, Molnár Bence, Széll Tamás és Hamvas Zoltán) minden megpróbáltatást tűrő nyugalommal és több hónapnyi felkészültséggel a hátuk mögött állta a sarat, és végzett az előkelő 11. helyen. A verseny legizgalmasabb pillanatait fotókon örökítette meg a Bocuse d'Or.

Fegyelmezett munka folyik a "csatatéren" (Fotó: MAGYAR BOCUSE D'OR AKADÉMIA)
Gondosan készül a derelye Molnár Bence kezei alatt (Fotó: MAGYAR BOCUSE D'OR AKADÉMIA)

A Bocuse d'Or elviteles menüdobozának fő eleme volt a fentebb látható garnélával töltött derelye fehárparadicsom-szósszal, grillezett paradicsommal és garnéla bisque-kel. Külön érdekesség, hogy a dobozt maguknak a versenyzőknek kellett elkészíteniük kizárólag növényi alapanyagokból. A derelye készítéséről itt láthatsz több fotót.

Fotó: MAGYAR BOCUSE D'OR AKADÉMIA
Széll Tamás coach-ként felügyelte a csapat munkáját (Fotó: MAGYAR BOCUSE D'OR AKADÉMIA)
Készül a brezírozott marhastefánia (Fotó: MAGYAR BOCUSE D'OR AKADÉMIA)
Molnár Bence commis burgonyát készít elő (Fotó: MAGYAR BOCUSE D'OR AKADÉMIA)
Veres István a hústál egyik elemén dolgozik (Fotó: MAGYAR BOCUSE D'OR AKADÉMIA)

A verseny második eleme egy hústál volt, aminek kötelező alapanyaga az egyben brazírozott marhastefánia volt, melyhez a csapat kétféle vegán burgonyaköretet készített: konfitált burgonyát hagymadzsemmel, savanyított kaprilevéllel és kakukkfűvel, valamint egy ropogós burgonyapuffancsot burgonyapürével.

Széll Tamás és a zöld szövegkiemelő esete (Fotó: MAGYAR BOCUSE D'OR AKADÉMIA)
Gyönyörű paradicsomok sorakoznak az asztalon, a háttérben Habsburg György magyar-francia nagykövet figyeli a csapat munkáját (Fotó: MAGYAR BOCUSE D'OR AKADÉMIA)
(Fotó: MAGYAR BOCUSE D'OR AKADÉMIA)
Széll Tamás coach és Jókuti András, a Bocuse d'Or döntőjének egyik műsorvezetője (Fotó: MAGYAR BOCUSE D'OR AKADÉMIA)
Az eredményhirdetés előtti pillanatok (Fotó: MAGYAR BOCUSE D'OR AKADÉMIA)

Magyar sikerek a gasztronómiában:

Legújabb receptek

Legegyszerűbb medvehagyma-krémleves

Ha eljön tavasszal a medvehagyma szezonja, hetekig mindent az aromás fűszernövénnyel készíthetünk. Aki egy igazán gyors és komfortos receptet keres a zöldséggel, az alábbi krémlevesben ...

Mogyoróvajas hamburger

A recept a Troll a konyhában műsorral való együttműködésünk keretein belül valósult meg, és garantáltan trollmentes :)

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Heti Menü – Gyerekkedvenc ételek 7 napon át, amiket mi...

Vannak ételek, melyeket a gyerekek legtöbbje imád - néhány kivétellel, de ők, mint tudjuk, csak a szabályt erősítik. A gombóclevesek, a rántott csirke, bármi, ami nutellás vagy csokis, de a borsóleves is nagy kedvenc legtöbbjüknél. Ezen a héten nekik kedvezünk!

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!