Beperli a Bocuse d'Or Intézetet a világhírű francia séf fia

A világhírű francia séf, Paul Bocuse fia, Jérôme Bocuse beperli a Bocude d'Or Intézetet, mely az örökös szerint visszaél édesapja nevével.

Az egykori világhírű francia séf, Paul Bocuse fia, Jérôme Bocuse beperli az édesapjáról elnevezett Paul Bocuse Institute-ot, az intézet ugyanis nemrégiben egy légitársaság ételeihez adta apja nevét – derül ki a Dining Guide cikkéből.

Paul Bocuse 2018-ban hunyt el

Az örökös Jérôme Bocuse véleménye szerint „Paul Bocuse asztalát soha nem ékesítenék a légitársaság ételei”, a repülőn felszolgált ételek ugyanis semmilyen módon sem illenének bele a világ leghíresebb francia séfjének repertoárjába.

Az örökös és a Paul Bocuse Institute között évek óta érezhető a feszültség, a kulináris intézmény szerint ugyanis az ifjabb Bocuse irreálisan magas összeget követel családja nevének használatáért, pedig az intézet már 20 éve viseli alapítója nevét, a már korábban megkötött szerződés szerint pedig 2037-ig joggal használhatja az intézet Paul Bocuse nevét.

Ahogy a Dining Guide írja a Le Figaro cikkére hivatkozva, Jérôme Bocuse úgy gondolja, az iskola túllépi eredeti felhatalmazását, és édesapja „nevének elherdálásával árt az ő imázsának".

Én személy szerint megpróbáltam közvetíteni feléjük [az álláspontomat], de nem sikerült

– indokolta az ifjabb Bocuse, hogy miért perli az intézetet. Jérôme Bocuse úgy gondolja, hogy a 2018-ban elhunyt Paul Bocuse sosem hagyott volna jóvá olyan együttműködéseket és megállapodásokat, melyeket most az intézmény köt, ugyanakkor azt is elmondta, hogy nem mindegyik Bocuse Institute működésével elégedetlen. A bírósági tárgyalás az előzetes információk szerint jövőre kezdődhet meg.

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...