Beperli a Bocuse d'Or Intézetet a világhírű francia séf fia

A világhírű francia séf, Paul Bocuse fia, Jérôme Bocuse beperli a Bocude d'Or Intézetet, mely az örökös szerint visszaél édesapja nevével.

Az egykori világhírű francia séf, Paul Bocuse fia, Jérôme Bocuse beperli az édesapjáról elnevezett Paul Bocuse Institute-ot, az intézet ugyanis nemrégiben egy légitársaság ételeihez adta apja nevét – derül ki a Dining Guide cikkéből.

Paul Bocuse 2018-ban hunyt el

Az örökös Jérôme Bocuse véleménye szerint „Paul Bocuse asztalát soha nem ékesítenék a légitársaság ételei”, a repülőn felszolgált ételek ugyanis semmilyen módon sem illenének bele a világ leghíresebb francia séfjének repertoárjába.

Az örökös és a Paul Bocuse Institute között évek óta érezhető a feszültség, a kulináris intézmény szerint ugyanis az ifjabb Bocuse irreálisan magas összeget követel családja nevének használatáért, pedig az intézet már 20 éve viseli alapítója nevét, a már korábban megkötött szerződés szerint pedig 2037-ig joggal használhatja az intézet Paul Bocuse nevét.

Ahogy a Dining Guide írja a Le Figaro cikkére hivatkozva, Jérôme Bocuse úgy gondolja, az iskola túllépi eredeti felhatalmazását, és édesapja „nevének elherdálásával árt az ő imázsának".

Én személy szerint megpróbáltam közvetíteni feléjük [az álláspontomat], de nem sikerült

– indokolta az ifjabb Bocuse, hogy miért perli az intézetet. Jérôme Bocuse úgy gondolja, hogy a 2018-ban elhunyt Paul Bocuse sosem hagyott volna jóvá olyan együttműködéseket és megállapodásokat, melyeket most az intézmény köt, ugyanakkor azt is elmondta, hogy nem mindegyik Bocuse Institute működésével elégedetlen. A bírósági tárgyalás az előzetes információk szerint jövőre kezdődhet meg.

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...