Meglepően egyszerű lesz az idei Bocuse d'Or alapanyaga

Idén Magyarországon rendezik meg a Bocuse d'Or európai döntőjét, a versenyzőknek pedig ezúttal nagyon hétköznapi alapanyagból kell ételt készíteniük.

Március 23-án és 24-én ad otthont a budapesti Hungexpo rendezvényközpont a 2022-es Bocuse d'Or európai versenyének. Magyarországot ezúttal a fiatal séftehetség, Dalnoki Bence és segédje, Nyikos Patrik képviseli majd.

Az már nem titok, milyen hústállal kell előrukkolniuk majd a versenyen. A hústál fő alapanyagait még tavaly novemberben hirdették ki, a főszerepet ezúttal az őzgerinc, az őzcomb és a kacsamáj játssza, de az elkészítendő három köret közül az egyikben a tejfölnek és a túrónak is meg kell jelennie.

Dalnoki Bence (fotó: Valuska Gábor)

A tányértéma eddig titok volt, ma azonban arra is fény derült, ennél a feladatnál milyen alapanyagokat kell majd felhasználnia többek között Dalnoki Bencének is. A tányértéma egyébként nagyon fontos szerepet játszik a verseny menetében, és bár nem feltétlen olyan különleges a megjelenése, mint a hústálnak, a pontozást illetően legalább annyira nagy jelentőséggel bír.

A 2022-es téma a Tavasz tányér, vagyis a Spring Plate nevet kapta, a vegetáriánus melegételt 14 főre kell elkészítenie az induló csapatoknak, a kötelező elem pedig nem más, mint a krumpli

– derül ki a Dining Guide cikkéből.

Az étel nem tartalmazhat húst, lehet benne viszont tojás, tej és más tejtermék is. A séfek háromféle burgonyát, Coronadat, Anuschkat és Madisont használhatnak fel az ételekhez.

Dalnoki Bence és csapata Széll Tamás coach segítségével készül a versenyre. A Bocuse d'Or európai bajnokságán Magyarország mellett Belgium, Dánia, Észtország, Finnország, Franciaország, Hollandia, Izland, Lengyelország, Litvánia, Nagy-Britannia, Norvégia, Olaszország, Oroszország, Spanyolország, Svájc, Svédország, Szlovákia, Törökország, Ukrajna és Magyarország mérkőznek meg egymással.

Címlapkép: MAGYAR BOCUSE D'OR AKADÉMIA


Ezeket is olvasd el!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...