Íme, a 2021-es Bocuse d'Or világdöntőjének nyertesei

Meglehetős izgalmak közepette lezajlott a Bocuse d’Or lyoni döntője. A világ különböző országaiból érkező csapatok két napon keresztül mérték össze tudásukat, fáradhatatlanul dolgoztak a megmérettetésben. Végre megvan a hivatalos versenyeredmény.

Két napos folyamatos izgulás után végre kihirdették a 2021-es Bocuse d’Or Lyonban tartott döntőjének eredményét. A magyar csapat, Veres István vezetésével hónapokig készült a megmérettetésre. Az idei, több szempontból is rendhagyó Bocuse d’Or-döntő nem várt fordulatokkal és összességében lenyűgöző ételekkel zajlott le, lássuk, mi történt pontosan.

A Bocuse d’Or nyertesei / Fotó: Bocuse d'Or

Az elviteles menü

Az elviteles menü dobozát a versenyzőknek kellett megtervezni, kizárólag növényi alapanyagokból, azzal a kikötéssel, hogy a csomagolás legyen újrahasználható is.

A hústéma

A húsos ételeknek is volt kötelező alapanyaga, mégpedig az egészben párolt marhastefánia. Erre kellett minden csapatnak egy egyedi, meleg főételt felépítenie, amit a korábbi évek szokásaihoz képest rendhagyó módon tálaltak.

Az eddigi versenyeken minden ország csapata maga állította össze a tálat, a 2021-es lyoni döntőn azonban egységes edényt kapott minden versenyző.

Így a fókusz sokkal inkább a feltálalt ételeken, és nem a felhasznált tálon volt.

A zsűri döntése

Az eredményhirdetésre hétfő este került sor, ekkor derült ki, hogyan teljesítettek a csapatok.

A nyertesek:

  • 3. Helyezett: Norvégia
  • 2. Helyezett: Dánia
  • 1. Helyezett: Franciaország
  • A legjobb hústál: Izland
  • A legjobb elviteles ételsor: Svédország
  • A legjobb commis: Svájc
  • Az Elkötelezettség Díja (társadalmi felelősségvállalás különdíj): Kolumbia

Büszkék lehetünk a magyar szakácscsapatra, hiszen nagyon hosszan készültek, több halasztás és a tolódó versenyidőpontok mellett is kitartóan haladtak előre a kihívás során, ennek pedig meg is lett a gyümölcse. Pontos helyezésük később fog majd kiderülni.

A gasztronómiarajongók továbbra is izgulhatnak, ugyanis a nemzetközi döntő után nem sokkal, október 21-én kerül sor a következő Bocuse d’Or verseny magyar döntőjére. Itt Adamek Balázs, Dalnoki Bence, Huszár Tibor, Kelemen Roland és Veres István mérik majd össze tudásukat, és az is kiderül, melyikőjük jut tovább az európai válogatóra. A válogató 2022 márciusában, Budapesten zajlik majd, ez hatalmas megtiszteltetés a magyar főváros számára, hiszen 2016 után ismét hazánkon függ majd a gasztrovilág szeme.


Magyar büszkeségek a gasztronómiában:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek