Az idei évben sok étteremnek kellett alternatív lehetőségeket kitalálnia arra az esetre, ha a koronavírus-járvány miatti szigorítások nem tennék lehetővé több ember egy zárt helyiségben való megmaradását. Sok étterem szabadtérre vagy saját kerthelyiségekbe költözött ki, a hideg idő beköszöntével azonban megint fogyni kezdtek a lehetőségek.
A minőségi, első osztályú ételeiről és éttermeiről (Bock Bisztró, Buja disznó(k), Vendéglő a KisBíróhoz) híres Bíró Lajosnak igazi hiánypótló ötlete támadt, és úgy döntött, Budán idézi meg a síparadicsomok hangulatát. November 5-én megnyitja kapuit a (kis) Bíró Hütte, ahol az előzetes ígéretek szerint senkinek nem kell majd hiányolnia az idén elmaradó síszezon legjobb fogásait, úgy mint a gőzgombócot, a sült krumplival tálalt rántott húst, a májgombóclevest vagy a császármorzsát.
A budai hütte nyílt téren, magas asztalokkal, melegítőtestekkel, pezsgővel és hangulatos zenével várja majd a vendégeket a KisBíró vendéglő mellett.
Ezeket olvastad már?
Nemzetközileg elismert séfek pazar fogásai a Felix Kitchen&Bar őszi étlapján
Öt fogás, amit nem szabad kihagyni a Felix új étlapjáról. Akár 30-50 alapanyagot is tesztelnek, mire megtalálják a tökéleteset.
NosaltyMi az a NUKAZUKE, és miért érdemes kipróbálnod, ha szereted...
Annyit már most elárulunk, hogy a nukazuke egy japán erjesztési technika, amit a szigetország lakói zöldségek fermentálásához használnak.
Masszi- Rigó CsillaÓriási változás történt Magyarország egyik legjobb éttermében
A St. Andrea Restaurant séfje, Barna Ádám vidéken folytatja munkáját.
NosaltyBudapest legújabb ramenezője izgalmas utazásra invitál: itt az Ensō
Tavaly már hosszan beszélgettünk a pop-up vacsoráiról ismertté vált Konyhakör alapítójával, Tenner Benjaminnal, most pedig megnéztük első állandó éttermüket, az Ensō-t.
NosaltyCímlap: Facebook/vendegloakisbirohoz