Életműdíjat kapott munkájáért Bíró Lajos

Sok évtizedes, fáradhatatlan munkájáért életműdíjjal jutalmazták Bíró Lajos séfet. A Kőrösi Csoma Sándor díjak a turizmus-vendéglátás terén az egyik legmagasabb állami elismerésnek számítanak.

Bíró Lajos kapta a Kőrösi Csoma Sándor Életműdíjat, amely a magyar séf évtizedeken át ívelő, a magyar vendéglátás megújítását elősegítő munkája előtt tiszteleg. A rangos elismerés idén csupa olyan ember kezébe került, akik nem csak a nyugalmas időkben képesek kiemelkedni, mondta a díjátadón Horváth Péter a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója. Bíró Lajos is nyilvánvalóan ezek közé az emberek közé tartozik.

Életműdíjat kapott munkájáért Bíró Lajos / Fotó: Bíró Lajos

Az Életműdíjat olyan szakember kaphatja, aki 60 év feletti, és legalább 20 évnyi kimagasló szakmai életpályát fel tud mutatni.

Bíró Lajos a magyar gasztronómia terén végzett kiemelkedő szakmai tevékenysége, a szakma népszerűsítéséért, és a magyarországi vendéglátás megújításáért végzett fáradhatatlan munkája révén kapta meg idén a díjat, ami tényleg nagy elismerésnek számít.

A Magyar Konyha egy Facebook-bejegyzéssel köszöntötte a séfet:

Forrásunk volt.

Címlapkép: Bíró Lajos


Hírek, érdekességek, újdonságok:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...