Életműdíjat kapott munkájáért Bíró Lajos

Sok évtizedes, fáradhatatlan munkájáért életműdíjjal jutalmazták Bíró Lajos séfet. A Kőrösi Csoma Sándor díjak a turizmus-vendéglátás terén az egyik legmagasabb állami elismerésnek számítanak.

Bíró Lajos kapta a Kőrösi Csoma Sándor Életműdíjat, amely a magyar séf évtizedeken át ívelő, a magyar vendéglátás megújítását elősegítő munkája előtt tiszteleg. A rangos elismerés idén csupa olyan ember kezébe került, akik nem csak a nyugalmas időkben képesek kiemelkedni, mondta a díjátadón Horváth Péter a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója. Bíró Lajos is nyilvánvalóan ezek közé az emberek közé tartozik.

Életműdíjat kapott munkájáért Bíró Lajos / Fotó: Bíró Lajos

Az Életműdíjat olyan szakember kaphatja, aki 60 év feletti, és legalább 20 évnyi kimagasló szakmai életpályát fel tud mutatni.

Bíró Lajos a magyar gasztronómia terén végzett kiemelkedő szakmai tevékenysége, a szakma népszerűsítéséért, és a magyarországi vendéglátás megújításáért végzett fáradhatatlan munkája révén kapta meg idén a díjat, ami tényleg nagy elismerésnek számít.

A Magyar Konyha egy Facebook-bejegyzéssel köszöntötte a séfet:

Forrásunk volt.

Címlapkép: Bíró Lajos


Hírek, érdekességek, újdonságok:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...