Bíró Ica: fogyj citromos limonádéval

Bíró Ica sokat tornázik és különféle praktikákat vet be, hogy megtartsa karcsú alakját. Ha kíváncsiak vagytok a titokra, olvassátok el a vele készült interjút!

Több helyen voltál külföldön, hol etted a legkülönlegesebbet?

Amikor kint voltam Kínában, a Shaolin főapát – aki még mindig tanít – meghívott az asztalához, ez egy nő számára hatalmas megtiszteltetés, én voltam az első nő, aki ezt megtehette, beengedtek olyan szent helyekre, ahová eddig senkit. Ott ettem olyan különleges ételeket, amik szinte leírhatatlanok: zöldségek pácolva és sütve, csodálatos ízük volt. Indiában pedig minden zöldségből készült, erősen, csípősen főztek. A csípős fűszereknek egyébként van egy emésztésserkentő hatásuk, aminek külön örültem. De kedvencem az olasz konyha is.

Rengeteget edzel, cserébe mindent megehetsz, amit megkívánsz?

Nem félek enni, és ha már eszem, akkor azzal a tudattal, hogy én ettől is karcsúsodom – ez a legfőbb alapelvem. Az embernek ésszel, de mindig jóízűen kell táplálkoznia, a szabályokat azonban sajnos be kell tartani. Nagyon fontos a folyadék, a tiszta víz fogyasztása, és hogy napi 2,5–3 litert megigyunk, és ne sózzunk. Mindig friss gyümölcsöket és zöldségeket együnk a szezonalitásnak megfelelően, tavasszal spárgát, sóskát, nyáron borsót stb. Ha ezekre oda tudunk figyelni, akkor az már az egészségmegőrzés, a formatartás és a karcsúsítás része.

Egy napi étrendedet elmondanád?

Én már a könyvemben is azt javasoltam, hogy többször keveset, ne együk túl magunkat, ez persze nem vonatkozik édesanyám töltött káposztájára, mert abból soha sem lehet eleget enni. Egyébként a reggelim müzli joghurttal vagy pirítós körözöttel, utána egy szezonális gyümölcs, délben egy jó leves vagy roston sült csirke, délután egy szendvics vagy saláta olivaolajjal vacsorára – ezt másoknak is jó szívvel ajánlom. A napi folyadékfogyasztás pedig vízből, limonádéból vagy gyümölcsteából álljon, semmi esetre sem cukros italokból.

Sok mindent kipróbáltál már, voltál vegetáriánus, most éppen eszel húst?

Édesanyám a magyar konyhán nevelt fel, de szeretem a lightos ételeket is, most inkább fehér húsokat fogyasztok. Volt egy időszak az életemben, amikor vegetáriánus voltam, akkor egy betegségből akartam kigyógyulni, vagy mielőtt Indiába mentem, másfél évig akkor nem ettem húst, de most vegyesen táplálkozom. Ha húst eszem, akkor roston vagy grillezem.

Egy spéci Bíró Ica-féle fogyókúrás tipp?

Ha fogyni akarunk, akkor húsétel mellé mindig fogyasszunk citromos limonádét vagy citromot, mert a hús és a citrom L-carnitine-t termel, ami a szervezetünk legerősebb zsírégető anyaga, és elősegíti a fogyást. De minden a fejben dől el. Jöttek hozzám hölgyek úgy, hogy: „Icukám, én a víztől is hízom” – erre mondtam, ha ezt programozod be magadnak, akkor tényleg hízol tőle. De ezt meg kell fordítani, minden egyes kortytól te karcsúsodsz, te fogysz, át kell állítani az agyunkat. Mindent meg lehet változtatni, minden elhatározás és kitartás kérdése. Az, hogy hogyan nézünk ki, saját magunkon múlik.

Mivel fogsz előrukkolni a közeljövőben? Új könyv vagy esetleg DVD?

Mivel jön a nyár, nekem is el kell kezdenem edzőterembe járni, hogy felturbózzam magam, így most ez van terítéken. Új edzésprogramot dolgoztam ki, fantasztikus, hatásos gyakorlataim vannak, DVD-n gondolkodom és tervbe van véve egy új könyvsorozat is, sokak kérésére, és remélem, örömére.

Bíró Ica honlapja itt >>

Bíró Ica a Facebookon itt >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Vegán hamburgerzsemle

Ha a hamburgert egy új szintre szeretnénk emelni, akkor ideje házilag készíteni a bucit. Illetve most az érzékenyeknek is kedvezünk, ugyanis egy tej- és tojásmentes buci receptet hoztunk.

Címlapról ajánljuk

Érkezik az omlós, lekvárral pufira töltött hókifli, minden ünnep kedvence

A hókifli bármilyen alkalomra megfelelő választás, porcukorral bevont külseje miatt azonban karácsonykor jön el igazán az ideje. Szinte elképzelhetetlen nélküle az ünnepi asztal, még a legkritikusabb vendéget is egyből elvarázsolja. A hókifli készítése egyszerű, így bárki nekiláthat, aki egy kis ünnepi hangulatot szeretne csempészni az otthonába. Ezúttal viszont lekvárral is megtöltöttük!

Kristyán Fanni

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...