Bezárt a híres Mátyás Pince? Elküldték a dolgozókat az étteremből

Több mint egy tucat dolgozót küldtek el Budapest egyik leghíresebb étterméből, a Mátyás pincéből. Az étterem bezárt, egyelőre nem tudni, mikor fog újra kinyitni. 

A több mint száz éves étterem Budapest egyik leghíresebb vendéglátóhelye, az elmúlt évtizedekben számtalan világsztár, politikus, magyar és külföldi vendég látogatott már el ide, az étterem vezetősége ugyanakkor úgy ítélte, azonnali felújításra szorul a Mátyás Pince Étterem - közölte az Index.hu.

Egyelőre nem tudni, mikor fog újra kinyitni az étterem, a vendéglátóegység ügyvezető igazgatója, Bibók Győző azt nyilatkozta az internetes hírportálnak, hogy a felújítási munkákat már nem lehetett halogatni, a korszerűsítés és átépítés miatt viszont nem kivitelezhető az üzemelés.

Bibók Győző az Index kérdésére elmondta, hogy 13 munkavállalójuknak megszüntették munkaviszonyát, azonban hozzátette, remélhetőleg a megújult Mátyás Pincében újra együtt dolgozhatnak majd a most elbocsátott dolgozókkal.

A legendás Mátyás Pince történetének kezdete egészen 1904-ig nyúl vissza, ekkor alapította az éttermet Borostyánkői Baldauf Mátyás és felesége, Antunovics Terézia. Az étterem a kezdetektől fogva népszerű volt a pesti és budai lakosok körében, 10 évvel a nyitás után már bővíteni kellett a vendégek fogadására alkalmas helyiségeket, így nyitott meg a Nagyterem, a Zeneterem, a negyedszázados évforduló alkalmával pedig felavatták a Jubileumi és a Halász termet is.
Azt egyelőre nem tudni, mikor nyithat ki újra az étterem, és milyen átalakításokra kell számítani a belső terek tekintetében, a menedzsment szerint azonban a Mátyás Pince tulajdonosa mindent elkövet annak érdekében, hogy a lehető legrövidebb idő alatt elkészüljenek a munkálatok, és újra kinyisson az étterem.

via index.hu

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...